Mediatek en Rockchip, overeenkomst met ARM voor de nieuwe Mali-T760 en Mali-T720 GPU's

ARM heeft zojuist de twee nieuwe Mali GPU's gepresenteerd: Mali-T760, die Mali 400 en Mali 450, en Mali-T670 zal vervangen.

De ARM Mali GPU is zeker de meest gebruikt door de industrie hi-tech voor smartphones en tablets, en dus de aankondiging van twee nieuwe eenheden met verbeterde prestaties en een grotere energiebesparing is zeker goed nieuws.

Beide GPU's zijn eenheden die zijn gemaakt met het 28nm-proces en waarmee ARM de grootte van de verwerkingseenheid kan verkleinen, waardoor de snelheid wordt verhoogd. efficiëntie en invoegen van core shader.

Mali - T720
Mali - T720

Mali - T720 is de mid-range GPU die de oude Mali 400 en Mali 450 zal vervangen, die worden gebruikt door vele smartphones en tablets die nu op de markt zijn.
ARM beweert dat deze nieuwe GPU 150% meer energie-efficiëntie biedt dan de vorige eenheden, waardoor de prestaties toenemen tot 81.6 GFLOPS en een pixelvullingsgraad van 4.8 Gpix / sec. ARM heeft de 8-shaderunit toegevoegd aan de GPU om deze compatibel te maken met OpenGL ES 3.0 en om Android beter te ondersteunen.

Mali - T760
Mali - T760

Mali - T760 is het topgamma van ARM's GPU's en belooft sensationele prestaties. Vergeleken met de GPU's van de huidige generatie beweert ARM dat Mali - T760 een verbetering van 400% efficiëntie mogelijk zal maken, goed 4 keer hoger, aanzienlijk gezien ook het gebruik van de 12 shaderunit. Mali-T760 biedt een prestatie van 326.4GFLOPS en een fillrate-pixel van 9.6 Gpix / sec.

ARM verklaart dat we deze nieuwe GPU's pas aan het einde van volgend jaar zullen zien, eraan toevoegend dat ze al overeenkomsten hebben gesloten met chipsetfabrikanten zoals Mediatek, Rockchip, enz.

Vind je onze berichten leuk? Volg ons op Facebook, Twitter, YouTube en Google+ zodat je al onze updates niet mist!