Qualcomm stelt de vorige productieplannen van de Snapdragon 802 in

Qualcomm Snapdragon

De Qualcomm Snapdragon 802-chipset werd vorige maand aangekondigd als onderdeel van CES 2014. Het bedrijf lijkt echter het idee om de processor te produceren op de lange baan te hebben geschoven. Laten we eens kijken waarom.

Aangekondigd als chipset gewijd aan Smart TV, zou de Snapdragon 802 moeten dezelfde prestaties van de Snapdragon 800 garanderen, 4 met Krait kern, geklokt op 1,8 330 GHz en Adreno GPU voor graphics. Echter, zoals de vraag naar Smart TV's niet heeft voldaan aan projecties ontmoeten / voorspelt Qualcomm, plannen voor de productie van 802 Snapdragon lijken te zijn beoordeeld door het bedrijf, zelfs tot de annulering van het project.

Qualcomm heeft besloten om de onlangs aangekondigde Snapdragon 802-processor niet op de markt te brengen, omdat de totale vraag naar processors die uitsluitend zijn ontworpen voor "smart TV's" lager was dan verwacht. Deze beslissing is specifiek voor de Snapdragon 802 en heeft geen invloed op de andere geplande processors.

Dit is wat werd gezegd door Jon Carvill, Senior Director Public Relations van Qualcomm.

Qualcomm

Dat de verkoop van smart-tv's aanzienlijk lager is dan verwacht is een feit. Het is echter heel verrassend om te zien dat een groot bedrijf als Qualcomm zijn strategieën herzien, vooral omdat men veel "efficiëntere" strategische programmering zou verwachten van een bedrijf van dit kaliber.
Vind je onze berichten leuk? Volg ons op Facebook, Twitter, YouTube en Google+ om al onze updates niet te missen!