Intel en Rockchip bundelen hun krachten om SoC's te maken voor goedkope Android-tablets

rockchip-logo

De Intel-multinational gaat samenwerken met de Chinese producent Rockchip om de processors te realiseren die we zullen vinden in de volgende generatie low-cost Android-tablets.

Hoewel Intel bij uitstek de fabrikant is van pc-processors en daarom een ​​enorme ervaring heeft met x86-architecturen, heeft Rockchip Chinese tablets met Android gemaakt tot wat ze nu zijn, door veel ervaring op te doen met ARM-architecturen. De processors van Rockchip presteren en poco duur, in feite vielen ze snel op, zowel in China als internationaal.

De strategische overeenkomst met Rockchip is een voorbeeld van Intel
- Brian Krzanich, CEO van Intel

De strategische overeenkomst met Rockcip is een voorbeeld van de toewijding van Intel om een ​​andere en pragmatische aanpak te volgen om onze aanwezigheid op de internationale mobiele markt te vergroten door snel een breed scala aan processoren en oplossingen voor telecommunicatietechnologieën te ontwikkelen.
- Brian Krzanich, CEO van Intel

De samenwerking tussen Intel en Rockchip omvat de creatie van drie producten die behoren tot de 'SoFIA'-chipfamilie, allemaal met mobiele connectiviteit. Terwijl de basis dual-core-versie (met 3G) gepland staat voor later dit jaar, zijn de quad-core-modellen, een met 3G-ondersteuning en een met LTE-ondersteuning, gepland voor 2015.

Intel probeert al lang in de lucratieve Android-markt te passen, maar met Rockchip aan zijn zijde kan het eindelijk lukken.

[Via GizChina.com]