Mediatek en Rockchip kunnen Chrome Book!

Android Box

Chrome OS is het besturingssysteem gemaakt door Google ontworpen als een systeem zacht, dat is niet onze belangrijkste Osmaar eerder om te fuseren vanuit een parallel systeem. MediaTek en Rockchip zijn twee van de meest populaire fabrikanten van Aziatische fabrikanten die, volgens geruchten, binnenkort Chrome OS-apparaten zouden kunnen uitrusten.

Het Chrome Os-project begon als een goedkope oplossing voor laptops, maar is sindsdien overgestapt op het uitrusten van de zogenaamde "chroom-doos". Een concept vergelijkbaar met dat van de Android Box, een concept dat alom wordt omarmd door Chinese fabrikanten. Chromebooks gemaakt door bekende fabrikanten zoals Acer worden ook verkocht voor slechts 200 euro, met de medewerking van Mediatek of Rockchip, kunnen Chrome Os-laptops een verdere prijsverlaging ondergaan.

In de geposte video zien we Charbax's ARMdevices.net een apparaat presenteren met een Chromum OS-besturingssysteem dat is uitgerust met een Rockchip RK3288-processor.

De meeste laptops met Chrome OS zijn uitgerust met Intel x86-architectuurprocessors, hoewel het bekend is dat Chrome Os ook erg goed werkt op processors met ARM-architectuur, HP Chromebook 11 is hiervan een voorbeeld.

Of dit huwelijk bestaat of niet, valt nog te bezien, zowel Mediatek als Rockchip zouden graag ook de Chrome Os-markt kunnen betreden. Van onze kant willen we de twee producenten een grotere toewijding aan ontwikkeling aanbevelen ...

[via GizChina.com]