RockChip, nieuwe CPU's voor tablets. MayBach (8-core Cortex A53 naar 64-bit) in december

RockChip 64-bit

RockChip viel vorig jaar de Chinese tabletmarkt binnen, een markt die tot dan toe voornamelijk werd gecontroleerd door landgenoot Allwinner. Toen RockChip dit jaar met zijn RK3288 op het toneel verscheen, presenteerde Allwinner in reactie daarop zijn innovatieve Allwinner A80T ... was het leiderschap van RockChip al aangetast?

Gelukkig (voor Rockchip), dit is niet gebeurd omdat de nieuwe socket Allwinner lijkt te lijden onder slechte chauffeurs, problemen met de prestaties en compatibiliteit, dat onze Mario is lastig om te testen in een poging Wave V989. Het resultaat was een nog groter gebruik van RockChip's Rk3288 dan de A80T.

Een chipset waarmee het Chinese bedrijf de troon kan houden; een bedrijf dat niet van plan is hier te stoppen. In het lanceerplatform zouden 3 nieuwe processors zijn, waaronder een voor high-end apparaten genaamd RockChip MayBach. Dit zou worden gekenmerkt door 64-bit architectuur met 8-core Cortex A53 (alleen maar te geven een beetje 'ergernis naar de MediaTek- en Qualcomm-chips), ondersteuning voor de OpenGL ES 3.0 en ook voor video-opnames in 4K.

De beide andere noviteit plaats bestemd voor midden- en beginnende bands, quad-core processors gekenmerkt door het gebruik van kern Cortex A7 van RK3126 naam RK3128, respectievelijk uitgevoerd in oktober en november.

Het lijkt er daarom op dat de aanpak van Kerstmis ons veel nieuwe Chinese tablets zal opleveren met vermoedelijk meer en meer bevredigende uitvoeringen. En we kunnen natuurlijk niet wachten tot deze op de markt komen!

[GizChina.com]