Nieuwe ARM Cortex-M7-chipset voor huishoudelijke apparaten en draagbare apparaten

Cortex-M7

De markt van de 'Internet of Objects (In het Engels internet van dingen), een natuurlijke evolutie van het gebruik van het web op steeds "slimmere" zaken, maakt vandaag een nieuwe stap voorwaarts, dankzij de realisatie van de nieuwe ARM Cortex-M7-chipset.

De nieuwe M7 vervangt de vorige M4 en verdubbelt zijn verwerkingscapaciteit dankzij het bereiken van een snelheid van Digitale signaalverwerking van 400Mhz (de vorige M4 slechts 168Mhz). De nieuwe SoC blijft echter volledig compatibel met het vorige systeem, terwijl de toch al uitstekende energie-efficiëntie wordt verbeterd.

We horen / praten bijna dagelijks over ARM met betrekking tot de chipsets die worden gebruikt op onze smartphones / tablets, maar de toekomstige richting lijkt die te zijn om ze te gebruiken op wearables, auto's, vliegtuigen, apparaten en andere apparaten met "geïntegreerde intelligentie".

De eerste apparaten die zijn uitgerust met Cortex-M7 zouden al volgend jaar beschikbaar moeten zijn. Welke van de mogelijke toekomstscenario's met betrekking tot het internet der dingen, welke zou u graag verder ontwikkeld willen zien?

[bron 1, 2]