ARM presenteert het nieuwe gamma Mali-chips gericht op energiebesparing

Arm Mali T860

De Engelse chipmaker ARM presenteerde zijn nieuwe chips en gerelateerde grafische implementaties die knipoogt naar energiebesparing.

Volgens VentureBeats de nieuwe chips ARM Mali, van instapmodellen tot topmodellen, biedt uitstekende prestaties met een zeer laag energieverbruik, met een verbeterde efficiëntie in vergelijking met de vorige generatie.

De top van het aanbod van Mali, de T860ondersteunt bijvoorbeeld de 4K e ha verminderd verbruik van 45% vergeleken met de huidige ARM-oplossingen.

Bovendien zal de implementatie van deze chips het ontwerp van de apparaten vergemakkelijken en de implementatie ervan versnellen.

Dit nieuws kan ons alleen maar gelukkig maken, aangezien men er rekening mee moet houden dat ARM chips levert op ongeveer 60 werkt samen met ongeveer 400 miljoen Mali-chips verzonden naar de 2013. De nieuwe verbeteringen en implementaties zullen binnenkort zichtbaar zijn op een breed scala van apparaten die zijn uitgerust met ARM-chips.

 

[Gizmondo.com]