Vivo X5 Max vs. Vivo X5: weergave in vergelijking!

Vivo X5 Max vs. Vivo X5 beeldscherm vergelijking

Vivo X5 Max is deze week zeker een van de meest besproken smartphones, samen met het volgende product van Meizu.

Na een paar uur geleden de eerste fotografische monsters te hebben voorgesteld, bieden we u hier nu een kwalitatieve vergelijking van de weergave van deze nieuwe Vivo X5 Max, vergeleken met die van zijn jongere broer (in grootte) Vivo X5.

Vivo X5 Max vs. Vivo X5 beeldscherm vergelijking

Il Vivo X5 Max heeft 5.5 inch Super Amoled FullHD-scherm met resolutie 1920 x 1080 pixel, Terwijl de Vivo X5 heeft 5 HD IPS-scherm met resolutie 1280 x 720 pixel.

In de eerste afbeelding wordt de kleur gereproduceerd rood naar beide apparaten en u kunt zien hoe de Vivo X5 Max, rechts op de foto, lijkt een hogere kleurtemperatuur te hebben met een grotere diepte van rood dan die van de Vivo X5. Aangezien de X5 Max een Super Amoled-display is, zijn de kleuren meer verzadigd (intrinsiek kenmerk van de Super Amoled) dan die gereproduceerd door een IPS (technologie waarmee de Vivo X5); dit laatste type display heeft in feite een meer natuurgetrouwe en natuurlijke kleurweergave.

 

De zojuist gemaakte spraak is ook van toepassing op groen en blauw, waarmee de RGB-test op deze twee apparaten wordt voltooid.

Vivo X5 Max vs. Vivo X5 beeldscherm vergelijking

Als de reproductie van de zwarten de kracht is van de Amoled-technologie, kan hetzelfde niet worden gezegd voor het wit en de helderheid waartoe het in staat is.

De hogere helderheid van IPS is ook zichtbaar in RGB-afbeeldingen.

Wat betreft de reproductie van wit, deze is niet alleen meestal getrouwer in IPS, maar, opnieuw in vergelijking met de Amoled, heeft het paneel dat deze "kleur" reproduceert een lager verbruik.

Vivo X5 Max vs. Vivo X5 beeldscherm vergelijking

Ter bevestiging van wat er is gezegd poco geleden, het zwart van de Amoled del Vivo X5 Max is diep, dit komt juist doordat de pixels niet aan staan.

Laten we nu kijken hoe de twee apparaten zich gedragen bij het reproduceren van foto's en kleuren in het algemeen:

Voordat we gaan praten over de kleurweergave trouw van hun assortiment, dient te worden gemaakt een verduidelijking: het is heel moeilijk om de kleurweergave van het scherm te beoordelen als ze niet fysiek in voor onze ogen. Dit komt doordat de lens van de camera waarmee de foto's worden gemaakt, de kleuren van de weergegeven beelden filtert.

Een andere noodzakelijke verduidelijking is dat met betrekking tot de resolutie: de Vivo X5 Max heeft FullHD-resolutie (1920 x 1080 pixel), terwijl de X5 een HD-paneel koppelt met een lagere resolutie (1280 x 720 pixel). Ook dit heeft een duidelijke invloed op de weergave van afbeeldingen: een meer resolute weergave heeft een hogere pixeldichtheid.

Il Vivo X5 Max heeft een dichtheid van 401ppi, tegen i 294ppi van het IPS-scherm van de Vivo X5.

Dat gezegd hebbende, hebben de afbeeldingen die gereproduceerd zijn vanaf het Super Amoled-paneel van 's werelds dunste smartphone een betere weergave van de kleurenvarianten. Maar de laatste zijn ook meer verzadigd dan die van IPS.

Vivo X5 Max vs. Vivo X5 beeldscherm vergelijking

De laatste afbeelding toont alleen de Vivo X5 Max bij het afspelen van een foto.

[ Via ]