[Open Thread] 2K-display, vingerafdruklezer, stereogeluid: hoe wil je de 'perfecte smartphone'?

punto_interrogativo

In deze 2014 hebben we de officiële presentatie van veel apparaten gezien, elk met zijn eigen kenmerken en eigenaardigheden.

Omdat het de mobiele sector is, die bedrijven altijd zeer goed heeft beloond door uitstekende inkomsten te genereren, staat de race om primaat op de agenda en fabrikanten "dagen" elkaar uit op het gebied van innovaties (of nutteloosheid).

Groei van smartphones

We hebben de introductie gezien door Vivo, De eerste 2K-scherm gemonteerd op een smartphone, nieuws dat haar heeft gemaakt Xplay 3S voorwerp van de hype van alle fans, de show stelen van de Oppo Find 7 die door het bedrijf was aangekondigd als de eerste smartphone met dezelfde eigenaardigheid, maar die vervolgens op tijd werd verslagen, in feite door Vivo.

Maar het verschil tussen FULLHD e 2K, in een display van 5.5 / 6 is inches echt merkbaar of is het meer overdreven?

In zijn beoordeling van de Meizu MX4 ProMario benadrukte bijvoorbeeld dat dit verschil - op dit soort sneden - moeilijk met het blote oog waar te nemen.

We hebben ook een "langzame" terugkeer gezien naar de acceptatie van vingerafdruklezers, die in werkelijkheid al aanwezig zijn in sommige oude apparaten met Windows Mobile 5 en / of 6 en in sommige Chinese featurephones uit het pre-expansionistische tijdperk van Android en iOS. Tijdens dit jaar werd de biometrische sensor goedgekeurd door Huawei, Vivo, Meizu, ook via de grote Apple en Samsung.

Een andere steeds meer geaccentueerde trend is die van de toename van de afmetingen van de displays en de vermindering van de dikte van het apparaat, gekoppeld, dit, wat vaak een negatieve invloed heeft op de ergonomie van de producten, waardoor ze vaak glad of oncomfortabel zijn bij gebruik met één hand.

En om nog maar te zwijgen over de vermindering van de capaciteit van de lithiumbatterijen die werken als "brandstof”Naar deze apparaten die steeds beter in staat zijn om op elk gebied te werken en steeds energie-intensiever worden in rekenbewerkingen? Ook deze trend is nu een constante geworden, of misschien moet ik zeggen "vooral deze".

Dit artikel wil samen met u het punt van de situatie van de mobiele sector proberen door enkele vragen te stellen (en te stellen):

  1. Wat is echt nodig en wat is aan de andere kant een mooie hardwarespecificatie maar poco functioneel bij dagelijks gebruik?
  2. Wat is de specificatie die je nooit zou opgeven?
  3. En ten slotte, hoe wilt u uw "perfecte smartphone" zijn?

Mijn idee van een "perfecte smartphone" zou zijn: SoC 64-bit, 3GB di RAM, FULLHD inch 5-display, achteruitrijcamera da 16 megapixel met dubbele LED-flitser, frontale stereoluidsprekers, compartiment audio met DAC toegewijd, batterij van 3400mAh, Android Lollipop 5.0 AOSP (mogelijk een ROM CyanogenMod), ontwerp met schaal erin gesatineerd aluminium.

Nu is het aan jou: vertel ons je idee in de comments!

[ Via ]