[Guide] Hoe de back touchpad van de Kolina K100 + te verwijderen!

Kolina K100 +

Als u de eigenaar bent van Kolina K100 + of je hebt de onze gelezen volledige beoordeling, je zult begrepen hebben dat het toevoegen van een terug touchpad het was een zeer slechte keuze van de fabrikant, omdat deze functie bij dagelijks gebruik ongelegen is en veel nervositeit veroorzaakt door ongewenste telefoonacties.

Helaas kan deze instelling niet worden uitgeschakeld via de standaardfirmware, maar u kunt er een installeren Alternatieve ROM dat verandert de gebruikerservaring niet excessief, maar deactiveert de functionaliteit van het achter-touchpad volledig. In deze begeleiden Ik zal je stap voor stap en zo duidelijk mogelijk uitleggen hoe je dit moet doen.

LET OP: Ik zal deze gids opleggen om ook de minder ervaren naar modding op Android, maar ik herinner me dat mogelijke fouten bij het uitvoeren van de volgende procedurerisico "brickare"Het apparaat, dat wil zeggen om de functionaliteit ervan permanent te blokkeren. GizChina.it gaat er niet van uit verantwoordelijkheid over alle soorten problemen die zich voordoen in overeenstemming met deze handleiding.

Nu we dit noodzakelijke uitgangspunt hebben afgesloten, kunnen we beginnen.

Ik laat je weten dat ik dagen heb doorgebracht met het lezen van forums van verschillende nationaliteiten om te kunnen begrijpen wat de beste alternatieve firmware was, die niet werd beïnvloed door ernstige bugs of die de functionaliteit van de Kolina K100 +. Uiteindelijk vond ik een aangepaste versie van de ROM voorraad, aangepast door een gebruiker van het web, die de functie van het achter-touchpad heeft verwijderd en alle Chinese vooraf geïnstalleerde apps heeft verwijderd. Bovendien presenteert deze firmware de ontgrendeld ROOT-permissies, uitstekend nieuws voor veel lezers. In mijn test heb ik helemaal geen enkele fout gevonden, het enige compromis is de noodzaak om de Google Apps, maar ik zal deze procedure ook illustreren.

Voorlopige noties voor beginners (als je expert bent, sla dan deze paragraaf over):

  • La na een training het is zoiets als een intern parallel besturingssysteem op de telefoon dient het om de software te repareren in geval van storingen of om geavanceerde bewerkingen uit te voeren voor het onderhoud van het apparaat. Om toegang te krijgen tot het herstel op de Kolina K100 + de telefoon moet ingeschakeld zijn terwijl u de ON / OFF e VOLUME +, zodra het logo verschijnt, houdt u de knop VOLUME + ingedrukt maar laat u ON / OFF los. De herstelinterface wordt gestart, waarin u met de volumetoetsen moet verplaatsen en met behulp van de aan / uit-knop kunt selecteren;
  • knipperende betekent het installeren van een firmware of een specifiek onderdeel ervan in de telefoon;
  • Le Google Apps zijn het pakket apps waarmee de telefoon verbinding kan maken met uw Google-account (Play Store, Agenda enz.);
  • Il Flashtool is een tool voor Windows waarmee je een firmware op je telefoon kunt flashen die op het juiste moment via USB op de pc is aangesloten.

Controleer voordat u begint of de volgende stappen worden gevolgd:

  • I USB-stuurprogramma van de telefoon zijn geïnstalleerd op uw computer. Om zeker te zijn, verbindt u eerst de Kolina K100 +, toegang, op de computer en wacht tot de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Aan het einde schakel de telefoon uiten sluit het opnieuw aan op de pc, wachtend tot het wordt herkend;
  • Download de Flashtool, vereist voor installatie, vanaf deze link. Pak de map uit in het archief op uw bureaublad;
  • De batterij van de telefoon moet zijn laad minstens 80% op.

We zijn klaar om te beginnen:

Allereerst moeten we het installeren Aangepast herstel: download de benodigde bestanden van deze link, pak aan het einde van de download de map uit het archief en plaats deze op het bureaublad naast de Flashtool.

Open nu de Flashtool-map en start het programma via het bestand "flash_tool.exe". Voor de duidelijkheid, de enige met het groene pictogram van het robotachtige gezicht. U zult het programmascherm voor u vinden. pers de sleutel getoond in de afbeelding:

Vphone i6

Navigeer nu naar de map CWM Recovery eerder geselecteerd, selecteert u het bestand MT6592_Android_scatter en druk op OK. De Flashtool laadt het bestand dat moet worden geïnstalleerd op het apparaat.

Zorg ervoor dat de vermelding in het vak aan de linkerkant is ingesteld op Alleen downloaden en klik op de grote groene knop Downloaden zoals getoond:

Kolina gids

Nu SCHAKEL de Kolina K100 +, en sluit hem aan, VANUIT, op de computer. Na het herkennen van de telefoon start de dela-installatie herstel. Aan het einde van de procedure verschijnt een groene cirkel.

Nu moet je downloaden van volgende link la ROM zonder backpad aanraakscherm geactiveerd. Dan gedownload van qui le Google Apps. Beide bestanden zijn twee archieven in zip-formaat, NEE je moet ze decomprimeren, dus laat ze zoals ze zijn.

Schakel de Kolina K100 + en verbind het via USB met de pc. Overdracht van de twee bestanden die u zojuist hebt gedownload (cw201412229.zip e gapps-jb-20130812-signed.zip) op uw apparaat, in een map die u maakt en oproept UPDATE.

Schakel nu de Kolina uit en ga de CWM Recovery ingedrukt houden van de toetsen VOL + en AAN / OF, zoals hierboven weergegeven. U bevindt zich in het volgende menu:

Kolina Recovery

opzionale: het is raadzaam, hoewel niet verplicht, om een ​​back-up te maken van de firmware en de nvram via de speciale items in het herstelmenu, zodat u in geval van problemen kunt terugkeren naar de beginsituatie.

Selecteer nu het item Zip installeren, je komt in dit menu terecht:

Kolina herstel

Selecteer het eerste item Kies Zip van Sdcard. Navigeer binnen het apparaat totdat u het bestand vindt cw201412229.zip (afhankelijk van hoe de telefoon is gepartitioneerd, moet u misschien het 0 \ -pad of een ander pad invoeren, het belangrijkste is dat u het juiste bestand vindt dat u eerder naar de telefoon hebt verplaatst). Bevestig en wacht tot het einde van de installatie is voltooid (mogelijk zijn er 2-3 minuten nodig).

Herhaal nu dezelfde procedure als installatie via Zip, maar selecteer dit keer het bestand gapps-jb-20130812-signed.zip, bevestig en wacht, het duurt een paar seconden.

Ga nu terug en druk op Reboot telefoon, de Kolina K100 + herstart zonder problemen, met de nieuwe firmware geïnstalleerd.

Laatste opmerkingen: Ik vond geen substantieel verschil met het voorraad-ROM, behalve het verwijderen van Chinese apps, ingeschakelde root-rechten en nieuwe toepassingen voor het luisteren naar fotomuziek.

bijwerken: Na een rapport is bevestigd dat de Google Agenda niet werkt op deze Custom Rom en de synchronisatie online, hoewel het mogelijk is om alternatieve kalenders te installeren vanuit de Play Store.

Ik hoop dat deze gids nuttig is geweest en dat je geen enkele moeilijkheid hebt gevonden. Voor elke twijfel, of om bugs tijdens uw tests te melden, of gewoon om te bedanken, is het opmerkingenveld tot uw beschikking!