Huawei en DoCoMo hebben met succes 5G-netwerktests voltooid

Huawei 5G

Huawei is zeker een van de meest actieve bedrijven ter wereld op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van de sector "Netwerken en connectiviteit" en, zoals reeds gerapporteerd in het verleden, is / zal het ook in de realisatie van de toekomstige 5G mobiele netwerken.

Huawei 4g 5g tijdlijn

Inderdaad, zoals we hebben het ongeveer een jaar geleden aangekondigd, Huawei was een van de eerste bedrijven die zich sterk concentreerde op de ontwikkeling van toekomstige 5G-netwerken en richtte uiteindelijk in 2015 het 5GIC, Or 5G Innovation Center, aan de Universiteit van Surrey in het Verenigd Koninkrijk, momenteel de belangrijkste pool in de wereld bij de ontwikkeling en het testen van de bovengenoemde netwerken.

Huawei 5g shemaEr ging een gerucht de ronde dat deze technologie commercieel voor de 2020 zou zijn gekomen, maar Huawei heeft de tijden tegemoet gezien en ondertekende een overeenkomst met MegaFontweede mobiele operator in Rusland, e aankondiging van een soort van preview voor de lancering van het 5G-netwerk tijdens de 2018 World Cup, het voetbalevenement dat in feite in Rusland wordt gehouden.

Huawei MegaFon 5g

Maar niet alleen, Huawei, in maart 2015, heeft aangescherpt een verdere overeenkomst met NTT DoCoMo, de belangrijkste telefoonoperator in Japan, voor de commerciële verspreiding van 5G-technologieën in het land.

De twee bedrijven zijn daarom verschillende tests gestart en Huawei heeft dat al dagen geleden aangekondigd de eerste grootschalige test eindigde officieel met uitstekende resultaten.
De test werd uitgevoerd in Chengdu, China, en werd gestreamd in Huawei's paviljoen op de CEATEC Japan Trade Show, gehouden in Makuhari Messe in Chiba, Japan.

Tijdens dit evenement de eerste test op MultiUser MIMO-cellen, of Multi-Input / Multi-Output, op grote schaal, met well 24 apparaten tegelijkertijd aangesloten naar een cel, met behulp van de sub-6 GHz-frequentieband.

Eén werd gevonden uit de tests op de MultiUser MIMO-cellen snelheid in de gemiddelde downlinkdoorvoer van 1.34 Gbps, Met een piek in 3.6 Gbps download met een ultrabreedbandkanaal van 100 MHz, snelheden die bleken te zijn 10 maal groter dan tot die bereikt op cellen met technologie SingleUser MIMO.
Om een ​​"triviaal" voorbeeld te geven: met deze snelheden is het mogelijk om een ​​4K-film te streamen in ongeveer 10-15 seconden.

De test diende ook om de prestaties van Huawei's nieuwe eigen 5G-luchtinterfacetechnologieën te observeren, of zie Sparse Code Multiple Access (SCMA) en Gefilterd OFDM (F-OFDM).

Huawei 5g

"Deze testresultaten vormen een belangrijke stap voorwaarts in de richting van Huawei's doel om 5G-technologieën te ontwikkelen binnen de 2018"Hij zei Wen Tong, Huawei executive en CTO van Huawei Wireless Networks, die hebben toegevoegd: "Uit de resultaten zoals deze blijkt dat we snel vooruitgang boeken in de goede richting. Ik ben er zeker van dat wat we bij deze gelegenheid hebben geleerd, tot uitdrukking zal komen in nog meer innovatieve technologische ontwikkelingen in de ontwikkeling van 5G-netwerken."

Het is duidelijk dat Huawei nu de leider is in het 5G-project, niet alleen in Azië, maar ook in Europa, zie ik gewoon fondsen toegewezen door de Europese Unie in juli van het bedrag van 700 miljoen euro en de anderen 3.5 miljarden euro's uit particuliere investeringen.

We wachten daarom op de Russische Wereldbeker 2018 om te zien of Huawei zal bevestigen wat tot nu toe goed is gedaan.

[VIA]