Lenovo: verkoopcijfers voor het laatste kwartaal van de 2015 gepubliceerd

Lenovo-logo
OnePlus Nord N10

Het begin van het jaar is tijd voor budgetten voor alle bedrijven en in deze dagen merken we vaak dat we de door Chinese smartphonemakers gepresteerde en teleurgestelde vooruitgang en verwachtingen analyseren.

Vandaag vertellen we je over Lenovo die er vandaan komt poco publiceerde de verkoopgegevens van delaatste kwart van de 2015 waarin het een omzet behaalde van 12.9 miljard gelijk aan een nettowinst van 300 miljoen dollar. Meer in het bijzonder produceerde de "mobiele" divisie van de Chinese fabrikant een omzet van 3.2 miljard, één verliezen 4% vergeleken met dezelfde periode van 2014.

In dit laatste kwartaal van de 2015, Lenovo hij verkocht 20.2 miljoenen smartphones, die een daling van vertegenwoordigen 18.8% vergeleken met het derde kwartaal van de 2014.


Deze gegevens worden echter gecompenseerd door die van verkopen buiten China doordat Lenovo heeft zeker zijn aandacht gericht op de wereldmarkt en, in feite, de83% van zijn verkoop vond plaats buiten het moederland, als gevolg van een toename van de export van 25% die goed hebben toegegeven aan het bedrijf 2 miljarden dollars aan inkomsten. Markten waar Lenovo het onderscheidde zich vooral Indiaas e Indonesiano, waar de omzet respectievelijk met 206% en 318%.

Wat betreft verwachtingen, Lenovo zal zich ertoe verbinden de kosten van 1.5 miljard en reorganiseren van zijn merken Lenovo Moto e Lenovo Vibe. Afgezien daarvan is er in de intenties van het Chinese bedrijf de intentie om de markt meer aan te vallen entry-level en, misschien interessanter nieuws, kondigt aan wil lanceren, in juli, een telefoon Motorola "Innovatiever en aantrekkelijker", waarschijnlijk gewijd aan de Amerikaanse markt.