OPPO VOOC: hier is alles wat u moet weten over snelladen

Oppo VOOC

In de afgelopen paar jaar zijn er verschillende snellaadsystemen ontwikkeld die met smartphones worden meegeleverd. Een van de bedrijven die op dit gebied heeft gewerkt, is OPPO met zijn snelle herladen genoemd VOOC.

Hoe werkt de snelle lading?

Het basisprincipe van a laadsysteem aanwezig op een smartphone is heel eenvoudig. Iedereen weet dat deze apparaten worden aangedreven door lithiumbatterijen, die, wanneer de energie is uitgeput, moet worden opgeladen. Hiervoor moet de smartphone zijn aangesloten op een oplader. De laatste zendt op zijn beurt energie naar de batterij.

De snelheid waarmee energie naar de batterij wordt geleid, wordt gemeten in watt, dus hoe hoger het vermogen en hoe sneller de batterij kan worden opgeladen. Het vermogen wordt berekend in watts die worden gemeten door de. Te vermenigvuldigen met stroom (gemeten in ampère) voor de Tensione (gemeten in volt).

Dit betekent dat wanneer u de verschillende teksten op de batterijlader bekijkt, u zoiets ziet als dit: 5V / 2A, 9V / 2A enzovoorts. Laten we bijvoorbeeld eens kijken dat een normale USB 2.0-poort werkt op 5V en 0.5A, en dit komt overeen met 2.5W. Een acculader die werkt op 5V 2A levert dus een vermogen van 10W.

OPPO VOOC: snel opladen dat het verschil maakt

Een van de belangrijkste verschillen tussen de andere systemen van snel opladen en de standaard VOOC van OPPO is dat de laatste hogere stroomniveaus gebruikt. Dus in plaats van 9V en 1.67A van 15 W, gebruikt VOOC 5V en 4A om 20W van stroom te voorzien.

Een ander belangrijk ding om te weten is dat de batterij van de smartphone in twee fasen wordt opgeladen: tijdens de eerste wordt een grote hoeveelheid stroom gebruikt, waardoor een percentage wordt bereikt ongeveer 80%.
In plaats daarvan komt de tweede fase in het spel met een verminderd vermogen tot 100%, om de levensduur van de batterij te vrijwaren.

Rekening houdend met deOPPO F1 Plus, die een eenheid als een batterij heeft 2850 mAh, de VOOC snelle lading kan je energie geven van 0 naar 75% alleen in 35 minuten, een echt indrukwekkend figuur.
Van 0 naar 90%in plaats daarvan, het harde opladen 45 minuten, tijdens het gebruik 1 9 uren en minuten om het te laden van 0 naar 100%. Hieronder ziet u een overzicht van de voortgang van het opladen.

Oppo VOOC

Een van de factoren die batterijen het meest kunnen beschadigen, is de warmte. Het lijkt erop dat hoe hoger de gebruikte spanning, hoe meer warmte wordt geproduceerd, met een temperatuurstijging van ongeveer 8 ° C bij het opladen van de smartphone met deze technologie bij 9V.

Maar een van de meest interessante aspecten van VOOC-technologie is het behouden van de lage temperatuur. Hieronder ziet u een tabel met temperatuurvariaties in vergelijking met andere smartphones met verschillende technologieën.

Oppo VOOC

Zoals je ziet, is VOOC in staat om deOPPO R7s en 'F1 Plus met hogere tarieven (mAh per minuut), maar handhaving van de temperatuur tussen de 3 en de 4 ° C.

Oppo VOOC

Sommigen van jullie zullen zeker in de situatie zijn geweest dat ze een video kijken of spelen op je smartphone terwijl de telefoon wordt opgeladen, en je zult hebben gemerkt dat de smartphone niet snel oplaadt wanneer deze is aangesloten op een oplader.

Oppo VOOC

De reden hiervoor is dat bij het opladen van het apparaat met een snellaadsysteem, warmte wordt geproduceerd op dezelfde manier als een paar regels geleden beschreven. Wanneer u echter een video bekijkt of games speelt, wordt een andere kleur geproduceerd door de CPU en GPU. Dit betekent dat je binnen twee warmtebronnen hebt, en dus een overmatige oververhitting. Hierdoor zal de terminal niet meer in snelladen werken, maar omschakelen naar het standaard laadsysteem om problemen te voorkomen, met als gevolg dat het toestel langzaam oplaadt.

Echter, een van de kenmerken van de VOOC-systeem is dat het de smartphone kan opladen terwijl je een video met een redelijke snelheid bekijkt.
Normaal gesproken maakt de OPPO R7s gebruik van ongeveer 81 minuten op te laden met betrekking tot Galaxy Note 5 dat vereist ongeveer 97 minuten, bewijs gemaakt door het bekijken van een video op YouTube. Tijdens de lading en de video afspelen, L 'R7s het laadde zichzelf precies op hetzelfde moment op 81 minuten, Terwijl de Notes 5 hij vroeg 160 minuten, dat is de 65% meer.

Als een tweede test, de Galaxy Note 5, The Mate 8 en 'F1 Plus, ontlaad de batterijen en breng ze mee ongeveer naar 4-5% voor een oplaadtest tijdens een sessie streaming.
Voordat u de resultaten ontdekt, is het echter belangrijk om de grootte van de batterijen van deze apparaten te onthouden:

  • Huawei Mate 8: 4000 mAh
  • OPPO F1 Plus: 2850 mAh
  • Samsung Galaxy Note 5: 3000 mAh

Nadat 30 minuten heeft geladen tijdens het afspelen van een video op de Notes 5, de batterij is opgeladen 24%, The Mate 8 heeft de 31% terwijl deF1 Plus nou de 68%. Rekening houdend met de verschillende batterijcapaciteiten, betekent dit dat de phablet van Samsung 600 mAh had toegevoegd, de Mate 8 1000 mAh en de F1 Plus 1824 mAh.

Tot slot kunnen we samenvatten dat de norm VOOC het is een systeem van snel ladende leider in de industrie.

Oppo VOOC