Huawei en Vodafone presenteren de nieuwe Cellular V2X-technologie aan de MWC 2017

Huawei e Vodafone, In samenwerking met Audi, toonden ze, al Mobile World Congress 2017 di Barcelona, de eerste cellulaire technologie in Europa die de verbinding tussen auto's, mensen en weginfrastructuur mogelijk maakt. Dit zal het daarom mogelijk maken om verhoog de beveiliging en een betere rijervaring garanderen.

De nieuwe technologie Cellulaire V2X (C-V2X) is getoond sinds vivo op het beroemde circuit van Catalunya in Barcelona. Deel uitmaken van het evolutionaire proces van de 4G naar het netwerk 5G, de nieuwe technologie C-V2X het maakt de uitwisseling van informatie tussen voertuigen en wegeninfrastructuur mogelijk, met een evolutie van rijmodellen en het verbeteren van de veiligheid, verkeersbeheer en 'wegefficiëntie.

Huawei en Vodafone: de nieuwe C-V2017X-technologie wordt weergegeven op de MWC 2

Deze demonstratie gemaakt door Huawei e Vodafone volgt een succesvolle proef tussen de twee bedrijven en Bosch op verbindingen C-V2X a 5.9 GHz op de snelweg A9 in Duitsland afgelopen februari. Het Chinese bedrijf heeft aangetoond dat er enkele passagiers aan boord van Audi-voertuigen rijden die zijn uitgerust met technologie Cellulaire V2X.

Deze laatsten hebben gezien hoe onderling verbonden voertuigen de rijervaring onder 4-aspecten kunnen verbeteren:

  • zichtbaarheid, onderling verbonden voertuigen ontvangen een videosignaal van een voertuig dat voorafgaat aan situaties waarin een grotere zichtbaarheid van het verkeer, samenvloeiende wegen of andere kritieke situaties nuttig kunnen zijn
  • Verkeerslichtwaarschuwing, de bestuurder wordt ruim van tevoren op de hoogte gebracht van de veranderingen in de lichten van het verkeerslicht, zodat hij zoveel mogelijk kan vertragen
  • Waarschuwing voor voetgangersDankzij de mobiele connectiviteit is het mogelijk om voertuigen van volgende voetgangersoversteekplaatsen te waarschuwen, nog voordat ze zichtbaar zijn vanaf de sensoren van de auto en van de bestuurder zelf
  • Noodremming, de technologie introduceert ook een algoritme dat bepaalt of er een risico is dat andere onderling verbonden voertuigen plotseling zullen remmen of van rijbaan veranderen, waardoor een alarm wordt geactiveerd om de bestuurder te waarschuwen

audi

Zoals getoond in deze test, directe communicatie tussen voertuigen met technologie C-V2X kunt u toekomstige verbeteringen bestuderen die in de geautomatiseerde handleiding moeten worden geïmplementeerd.

Twee professionele figuren van Vodafone en Huawei leggen de technologie in detail uit

Luke Ibbetson, Hoofd Onderzoek & Ontwikkeling en Technologiestrategie di Vodafone Group, meldde dat de norm C-V2X het zal een essentieel onderdeel zijn voor i verbonden voertuigen e autonoom. Dit komt omdat het het mogelijk maakt verkeersop weksituaties effectiever te voorspellen en te beheren.

De ontwikkeling van deze technologie is ook een voorbeeld van hoe Vodafone zijn netwerken transformeert 4G, snel en betrouwbaar, in die 5G. Edward Deng, President Wireless Network Product Line di Huawei, zei dat intelligent transport voorbestemd is om een ​​van de cruciale toepassingsscenario's te worden voor toekomstige mobiele communicatiesystemen.

Huawei e Vodafone Ik begeleid graag de ontwikkeling van de oplossing Cellulaire C-V2X om aan de behoeften van de toekomst te voldoen ITS-systemen en open de weg voor een meer onderling verbonden wereld.

Vooral Vodafone heeft een hoogwaardig mobiel radionetwerk geïnstalleerd voor gegevensoverdracht om het circuit tijdens Huawei leverde de op de auto's geïnstalleerde radiomodules en de actualisering van de communicatietechnologie van de basisstations.

Huawei 2-logo


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.