Xiaomi Mi 8 en GPS-navigatie met dubbele frequentie: zo werkt het

Xiaomi Mi 8 Dual-frequency GPS

Lo Xiaomi Mi 8 è eindelijk aangekomen, waardoor het bedrijf al het nieuws aan het grote publiek kan onthullen. Onder de nieuwe functies die op de smartphone debuteerden, vinden we de nieuwe technologie GPS met dubbele frequentie. Maar waar gaat het specifiek over? Laten we meer duidelijkheid zien.

Xiaomi Mi 8: zijn Dual GPS garandeert een betere satellietnavigatie

Hoe vaak bent u in staat geweest om satellietnavigatie op uw smartphone te gebruiken en om wat voor reden dan ook het signaal te verliezen, last te hebben van vertragingen en verschillende ergernissen. Dat is waarom aan boord van de Xiaomi Mi 8 Het werd uitgevoerd BCM47755-chipset door Broadcom.

LEES OOK:
Xiaomi Mi 8 komt aan in Italië en andere 7-landen: het is officieel

Deze chip verkleint de nauwkeurigheidskloof van 5-meters tot 30 centimeters. Verder, ik verminderd verbruik del 50% ze zullen een beter energiebeheer garanderen tijdens navigatie. Dit door de combinatie, in feite, van één dubbele frequentie L1 + L5 via het netwerk GPS.

De frequentie L1 werkt op 1575.42 MHz met een precisie-afwijking van 300-meters wordt gebruikt om de beginpositie van de smartphone te bepalen. De frequentie L5, bij 1176.45 MHz en met een afwijking van 30-meters, zorgt het voor "opruimen" van het signaal, waardoor de nauwkeurigheid ervan toeneemt. Er is ook een gebruik van deze dubbele band Galileo, het Europese satellietsysteem en BeiDou, terwijl de ondersteuning voor dubbele band GLONASS afwezig is.

Xiaomi Mi 8 Dual-frequency GPS

Om het potentieel van de GPS met dubbele frequentie tijdens de presentatie a demo video waarbij een piloot alleen met het verduisterde glas in een auto kan rijden op basis van het live GPS-signaal van de Xiaomi Mi 8: werkelijk indrukwekkend!


Bespreek met ons over het artikel en erover Xiaomi in groepen TelegramFacebook  Dedicated!
Eren