We bezochten de OPPO-fabriek in China: zo maken we een smartphone! | VIDEO

Slechts een paar weken geleden was ik de hoofdpersoon van een onvergetelijke reis in China, Waar OPPO gaf me de kans om haar uitstekend te bezoeken flagship store en ontdek hoe een smartphone wordt geboren dankzij een rondleiding in een van de Fabbriche van het merk. Ben je benieuwd hoe het gegaan is en hoe de apparaten van het bedrijf zijn geassembleerd? Dus je moet gewoon blijven lezen!

Reisdagboek: in de OPPO-fabriek in China om erachter te komen hoe een smartphone is gemaakt

Kwaliteitscontrole

De rondleiding door de fabriek in Dongguan begint QE Lab, een laboratorium waarin smartphones aan het begin van de serieproductie worden getest om de smartphone te bedienen kwaliteit en weerstand. Hier worden de "arme" apparaten geconfronteerd met een hele reeks laboratoriumtests - meer dan 150 verschillende tests! - onderverdeeld in elektrische prestatietests, constructietests en verouderingstests onder invloed van de omgeving (ook die van aanpassingsvermogen in verschillende omgevingen). Met andere woorden, smartphones worden onderworpen aan verschillende "martelingen", om zeker te zijn van hun weerstand.

Weerstandstests, vallen, bulten en wendingen

tegenpo zoals een smartphone

Onder deze vinden we de valweerstandstest door een machine die een toevallige val simuleert. Het apparaat is gevallen vanaf een hoogte van 7 cm ongeveer 20 duizend keer, zowel voor als achter en dezelfde bewerking wordt ook voorgesteld voor elk van de vier zijden van het perimeterframe. De test wordt ook herhaald in de geavanceerde versie, met een val van 1-hoogtemeter en zelfs in dit geval is er geen gebrek aan zorgvuldigheid: de smartphone valt twee keer op elk van zijn zes oppervlakken, acht hoeken en twaalf randen. Vervolgens wordt het hele proces opnieuw gereproduceerd, maar vanaf 1.5 m hoog.

tegenpo zoals een smartphone

We gaan verder met een machine waarin de apparaten allemaal bij elkaar worden geplaatst en worden onderworpen aan een roterende beweging (voor 75 keer en 3/5 keer per minuut) waardoor ze onvermijdelijk met elkaar in botsing komen. Ook met deze test is het mogelijk om de weerstand te evalueren, in het bijzonder de weerstand tegen botsingen met andere objecten. Hoewel het "brutaal" lijkt, is het een noodzakelijke operatie; kleine deuken zijn toegestaan ​​en het belangrijkste is dat er geen structurele schade is aan de binnenkant van de afzonderlijke apparaten.

tegenpo zoals een smartphone

Voor de knopentest is een machine vereist om de weerstand van de machine te controleren uit-knop (tot 100 duizend keer) en die van de vingerafdruklezer digitaal (tot 1 miljoen keer). Een beetje nieuwsgierigheid: het duurt ongeveer 50 jaar om 6 keer per dag op de aan / uit-knop te drukken om hetzelfde resultaat te krijgen. Kortom… het is veel beter dat een machine het doet!

Milieugeweld

Tijdens mijn reis om de fabriek te ontdekken OPPO Ik was in staat om getuige te zijn van de verschillende tests waaraan deze smartphones worden blootgesteld en het is zeker stimulerend om de nauwkeurigheid te ontdekken waarmee deze worden getest.

Als je denkt dat het hier eindigt, heb je het mis omdat het bedrijf nog vele andere verrassingen in petto heeft, zelfs heel suggestief. Na de eerste sectie gewijd aan schokken, kreeg ik de gelegenheid om het gebied te bezoeken waar de apparaten worden getest tegen hitte, kou en vochtigheid, om de reactie van de verschillende componenten te observeren.

tegenpo zoals een smartphone

Smartphones worden bijvoorbeeld in een omgeving geplaatst tot 85 ° voor goed 500 uur (of naar -40 °), aan het einde waarvan alle normale functies intact moeten zijn. Om in stijl af te sluiten, worden de apparaten in de handgrepen getest met dranken (zoals koffie), in de regen (uiteraard in een speciale omgeving opnieuw gemaakt in het laboratorium) of met zoute spray. In het laatste geval wordt een zoutconcentratie van 5% op het oppervlak van de telefoon gespoten; dit wordt vervolgens opgeslagen in een warme en vochtige omgeving (55 ° en 95% vochtigheid) om te controleren op eventuele schade.

In de assemblagelijn

tegenpo zoals een smartphone

Na het overzicht van alle verschillende kwaliteitscontroletests, ben ik eindelijk in de lopende band! Hier vinden we een hele reeks machines, elk gewijd aan het assembleren van een ander type interne componenten. Menselijke tussenkomst wordt tot een minimum beperkt en bijna alles is geautomatiseerd (zoals je zou verwachten!). Een of meer operators volgen het werk van de machines en controleren of alles volgens plan verloopt.

Elk gebied produceert een ander deel van de smartphone dat geleidelijk wordt geassembleerd. Het is duidelijk dat er stap voor stap geen gebrek is aan controles in de werking en kwaliteit van het product, compleet met kleine tests die vergelijkbaar zijn met die waarmee we geconfronteerd werden poco voorheen.

Eindelijk, een machine zorgt voor de installatie van de software in het moederbord. Dit herstelt het maagdelijke moederbord, plaatst het in de productielijn, downloadt de software en verplaatst het vervolgens op de rollen, klaar om zijn reis verder te zetten naar de rest van de assemblagelijn!

Nieuwsgierigheid en conclusies

Om een ​​goed beeld te krijgen van het werk achter elke telefoon, volstaan ​​een paar cijfers: elke maand deze fabriek van OPPO produceren 7.5 miljoen van moederborden en 25 miljoen van secundaire kaarten. Zoals al gespecificeerd - en zoals ik uit de eerste hand heb gezien - worden ze tijdens het productieproces goed uitgevoerd 18 kwaliteitscontroles. Dit is een zeer hoge standaard, een van de beste in de mobiele telefoonindustrie (in China en daarbuiten).

Onder de duizend curiositeiten van deze fabriek, is mij het meest opgevallen dat er ongeveer 20 duizend arbeiders aanwezig waren! Bovendien is het een echte campus waar mensen vivonee en ze werken, zelfs met hun gezin. Degene die ik heb bezocht is slechts een van de drie fabrieken van OPPO aanwezig in Dongguan (in totaal zijn er 7 in de wereld).


Bespreek met ons over het artikel en erover OPPO in de groep TelegramFacebook. Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen op toegewenst OPPO Inside!

Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.