Xiaomi investeert 1.5 miljard in domotica en AI: wat te verwachten?

zij jun xiaomi

Na het omgaan met di MIUI 11 en van de toekomst Redmi vlaggenschip, Lei Jun komt terug om te praten over de toekomst van Xiaomi. Het doel van de onderneming is met name om meer te investeren in bepaalde sectoren domotica e kunstmatige intelligentie. En het zal dit doen in de komende 5-jaren met een maxi-investering van goed 10 miljard yuan, of 1.5 miljard tegen de huidige wisselkoers.

LEES OOK:
Xiaomi Mi 9 wordt gepresenteerd op MWC 2019 | geruchten

Grote investeringen door Xiaomi om huisautomatisering en kunstmatige intelligentie te verbeteren

Xiaomi

Deze beslissing maakt deel uit van de wil om te verkrijgen hogere winst uit de betreffende sectoren, met name voor een Xiaomi die altijd beweerde geen grote inkomsten uit de verkoop van hardware te willen hebben, smartphone eerst. Uiteraard is het ook een nieuws dat alleen investeerders kan plezieren, zag de belangrijke daling op de aandelenmarkt meteen.

Maar dit betekent ook goed nieuws voor ons, Europees publiek. Ja, want in de wil van Xiaomi is er ook de majoor uitbreiding in Europa: en dit betekent dat er meer producten beschikbaar zijn in ons land. De ontwikkeling van de AI en de domotica mogen sindsdien niet als verbroken worden beschouwd maar spring meer en meer AI op smart home-apparaten.

Momenteel is dit mogelijk dankzij XiaoAI, de stemassistent van Xiaomi, die echter nog steeds te weinig talen spreekt om de Aziatische grenzen te kunnen verlaten. Maar het is ook hiervoor dat de bovengenoemde investeringen zullen plaatsvinden.


Bespreek met ons over het artikel en erover Xiaomi in groepen Telegram e Facebook Dedicated!