De maanmodus van de Huawei P30 Pro is "kunstmatiger" dan u denkt

huawei p30 pro luna

De vierpersoonskamer bij Huawei P30 Pro heeft een reeks azen in petto, te beginnen met de uitstekende vaardigheden van zoom. Het gebruik van een periscoopsysteem (hier gedemonteerd om te worden geanalyseerd) kunt u foto's maken tot 50X, ook dank aan de hulp van dekunstmatige intelligentie. Door bijvoorbeeld de maan in de nachtelijke hemel in te kaderen, is het mogelijk om deze te verkrijgen ondenkbare foto's voor een smartphone tot een paar jaar geleden. Maar de waarheid van de feiten is anders en meer controversieel dan men zou denken.

Als de foto's van de maan met Huawei P30 Pro zo goed komen, wordt de reden (niet) snel verteld

Zoals verwacht, is het de kunstmatige intelligentie die het succes van een schot besluit, min of meer op de juiste manier op het frame gaat handelen. Ook maakt de opnamemodus voor de maan geen verschil: zodra de terrestrische satelliet is ingelijst, begrijpt de Huawei P30 Pro-software wat wordt ingekaderd en gedraagt ​​zich dienovereenkomstig. Maar wat we niet konden bedenken is dat, volgens het rapport van Zhihu, Ai van Huawei gaat een beetje verder, bedriegt de gebruiker van het hebben van een foto blijkbaar te mooi om waar te zijn.

Zoals te zien is in de tests die door Wang Yue zijn uitgevoerd, begrijpt de software van de P30 Pro in plaats van het beeld te verbeteren wat u probeert te fotograferen en gaat het over het silhouet van de afbeelding heen. vooraf geladen afbeeldingen van de maan, om de scherpte te vergroten. Dit gebeurt niet alleen door de maan in te kaderen, maar ook door andere ronde objecten die erop lijken. Op dit punt zou je denken dat hetzelfde ook gebeurt in het geval van Xiaomi Mi 9.

Het is zeker niet de eerste keer dat Huawei zich in controversiële situaties bevindt met betrekking tot de fotografische kwaliteit van haar apparaten. Denk maar aan de vorige gevallen gerelateerd aan de P30-serie, evenals Mate 20 X e Nova 3, zelfs als het in deze gevallen om promotionele afbeeldingen ging waarvan bekend is dat ze niet echt representatief zijn voor de werkelijkheid. Dit alles neemt het fotografische uitmuntendheid gedemonstreerd door P30 Pro, maar het is ook waar dat het misschien correcter was geweest om professionals en gebruikers te informeren over de manier waarop deze software-interventie werkt.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!