Huawei lanceert de automobielsector: de eerste slimme auto komt eraan | geruchten

huawei slimme auto

De automotivemarkt is zeker een van de meest verleidelijke op dit moment, vooral met de komst van nieuwe technologieën die dit mogelijk maken slimme auto met steeds betere functies. De Chinese reus had de afgelopen maanden al iets gevoeld - zie de samenwerking met Audi - maar nu lijkt het dat Huawei heeft de lat hoger gelegd en is klaar om halsoverkop in deze sector te lanceren.

Huawei kon volgende week zijn slimme auto presenteren

Huawei-logo-Kirin-710-tegen-snapdragon-710

Volgens geruchten zou het bedrijf zijn eerste slimme auto volgende week moeten presenteren ter gelegenheid van Shanghai Motor Show 2019 (van 16 tot 25 april). Het rapport meldt dat de auto is ontwikkeld in samenwerking met Dongfeng Motor, een Chinese autofabrikant.

huawei slimme auto

Aan het begin van de maand Huawei e Dongfeng ondertekende een overeenkomst met Xiangyang autoriteiten (ter waarde van 3 miljard yuan) voor de ontwikkeling van slimme platforms voor auto's, logistiek en 5G aan boord van zelfrijdende auto's. Er zijn geen nauwkeurige details gerapporteerd over de nieuwe (of nieuwe) slimme auto's, maar het lijkt erop dat de twee Aziatische bedrijven een oplossing hebben met draadloze connectiviteit en cloud-mogelijkheden.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!
Eren