MIUI: een kwetsbaarheid in het ontgrendelingsscherm brengt Xiaomi-gebruikers in gevaar

xiaomi mitu-logo

Een cyberbeveiligingsbedrijf heeft een kwetsbaarheid gevonden op het ontgrendelingsscherm MIUI, beide aanwezig in smartphones Xiaomi dat in het economische vlaggenschip POCOTELEFOON F1. Dit is waar het over gaat en het antwoord van het Chinese bedrijf.

Gelukkig werd de kwetsbaarheid van MIUI snel gecorrigeerd door Xiaomi

xiaomi miui 10.3.2.0

Laten we meteen beginnen met de gelukkige epiloog; in de afgelopen uren Xiaomi heeft een bijgewerkte versie van de app uitgebracht Mi Carousel Wallpaper, beschikbaar in Play Store en te downloaden via de onderstaande badge. Het beveiligingslek gaf toegang tot het lezen en schrijven van de Klembord-gegevens en om contact met te kunnen opnemen referenties voor sociaal netwerk, gebruikmakend van de automatische compilatie. Het fenomeen deed zich vooral voor bij Indiase modellen.

Lees ook:
Xiaomi Mi Home en Alexa: vaardigheid eindelijk beschikbaar in het Italiaans

Vanaf hier is het risico voor gebruikersgegevens vanzelf: de slechteriken kunnen toegang krijgen tot veel gegevens direct van de sociale media, zoals adressen, telefoonnummers enzovoort. Gelukkig heeft het Chinese bedrijf deze bug al opgelost in de MIUI en zijn de risico's geëlimineerd.

play Store


Bespreek met ons over het artikel en erover Xiaomi in groepen TelegramFacebook  Dedicated!
Eren