Xiaomi blokkeert third-party launchers op Chinese MIUI: en op Global?

xiaomi miui 10.3.2.0
OnePlus Nord N10

La MIUI is een van de meest gewaardeerde eigen interfaces dankzij een geavanceerd ontwerp en een reeks functies die aan alle behoeften van zijn gebruikers voldoen.

Volgens wat vandaag naar voren kwam, het team van MIUI zou een blokkering hebben toegevoegd aan het gebruik van het opstartprogramma van een derde partij MIUI Chinees tenzij ze zijn goedgekeurd door het Chinese bedrijf.

Xiaomi blokkeert de externe draagraketten op de Chinese MIUI: hier is de motivatie

Xiaomi Block Launcher

Het personeel van XDA heeft gecontacteerd Xiaomi om opheldering te vragen over deze nieuwigheid, voor het eerst geïntroduceerd in Firmware 9.3.18 voor de Xiaomi Mi 9, die reageerde met de volgende motivatie:

"Scanners van derden zijn alleen toegestaan ​​na een verificatieproces op Chinese ROM's die op Xiaomi-smartphones worden gebruikt. Elke draagraket die is goedgekeurd voor de Mi App Store, wordt ook automatisch goedgekeurd voor gebruik op smartphones. Op dit moment zijn er geen plannen om dit blok zelfs op de wereldwijde firmware te implementeren."

Deze omstandigheid wordt hervat de controverse die de afgelopen maanden is opgeworpen door een ander Chinees merk, Huawei, die een blok introduceerde voor externe draagraketten, net zoals gedaan door Xiaomi. In beide gevallen hebben bedrijven reden voor deze keuze als maatregel om de beveiliging van apparaten te verbeteren en gegevensdiefstal door applicaties te voorkomen poco aandacht voor de privacy van de gebruiker.

Met de hoop dat het blok alleen beperkt blijft tot smartphones die zijn uitgerust met ROM China, zoals aangegeven door het bedrijf, wat vindt u van deze keuze van Xiaomi?


Bespreek met ons over het artikel en erover Xiaomi in groepen TelegramFacebook  Dedicated!