Dit is de reden waarom de voorraden van Xiaomi beperkt zijn (in tegenstelling tot Vivo en OPPO)

Xiaomi vivo OPPO

Un leitmotiv dat zien we herhaald bij elke nieuwe smartphone die wordt gelanceerd door Xiaomi is dat gerelateerd aan beperkte voorraad. Beperk onszelf tot de meest recente maanden, kijk maar naar het uitstel van de verkoop van Mi 9 SE en Mi 9 Explorer juist vanwege dit probleem, evenals de ondervonden moeilijkheden met Mi 9. Maar als u naar de afgelopen jaren kijkt, zijn er veel van dergelijke gevallen, waarop gebruikers moeten vertrouwen de flits gaat omhoog met enkele eenheden dat eindigt in enkele minuten of zelfs seconden.

Vivo en OPPO hebben nooit voorraadproblemen, in tegenstelling tot Xiaomi: waarom?

Gegeven het feit dat we het hebben over Xiaomi, een van de toonaangevende technologiebedrijven ter wereld en zeker niet het eerste bedrijf dat gebeurt, waarom gebeurt dit? Wat triggert dit mechanisme, wanneer er kleinere bedrijven zijn zoals OPPO e Vivo wie hebben absoluut geen dergelijke beperking, inderdaad?

Om ons een duidelijker beeld te geven van de situatie is dit rapport, waarin we de percentages van gebruik van de zogenaamde ODM. Voor degenen die niet wisten waar we het over hadden, een ODM (Originele ontwerpfabrikant) is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen en samenstellen van een smartphone. In het geval van Xiaomi zijn dit Wingtech, Longcheer e Huaqin, goed of slecht hetzelfde (of bijna) dat ook wordt gebruikt door concurrenten zoals Huawei, Samsung enzovoort.

odm-gebruiksclassificatie

Maar afgezien van de namen, wat ons interesseert zijn de percentages, onder andere, vergeleken tussen 2018 en 2019. Deze schattingen tonen ons hoe een bedrijf vertrouwt op externe bedrijven voor de productie van haar producten, met als gevolg mogelijke vertragingen in de toeleveringsketen en beperkingen in kwantiteit. Niet toevallig Xiaomi staat op 75%: het is niet toevallig dat de enige die het overwint, dat wel is Lenovo met l '85%, wiens smartphones zijn poco wereldwijd gedistribueerd.

Opvallend is het diametraal tegenovergestelde gegeven dat wordt toegeschreven Vivo, zelfs daarmee 0% van de productie toevertrouwd aan externe bedrijven. ook OPPO het blijft op lage nummers, zelfs als het is gegaan van 9% van 2018 naar verdubbeld 18% in deze 2019. Uiteraard heeft dit zijn kosten, in alle opzichten. Als Xiaomi erin slaagt de kosten zo laag te houden dan de concurrentie, is het ook om deze reden.


Bespreek met ons over het artikel en erover Xiaomi in groepen TelegramFacebook  Dedicated!