Smartphonemarkt: goede Huawei, OPPO en Vivo, alle anderen pijn doen

huawei xiaomi tegen vivo appel

Dat van de smartphone wordt een van de meest concurrerende markten ter wereld, vooral in een wereld waar iedereen een telefoon heeft die min of meer voldoende is om dagelijkse taken uit te voeren. En waar concurrentie is, is er inderdaad voldoende ruimte voor groei, maar alleen als het mogelijk is om te profiteren van de meest stuwende elementen. Een schijnbaar volledig gericht doelwit van Huawei, het enige bedrijf in de sector dat in staat is groei van 50% waar de concurrentie stopt of, erger nog, sjoegt.

Tegenstellingsgegevens tonen groei door een paar merken

2019-smartphonegroei

Ik denk niet dat er twijfels waren dat de leiders van het mobiele segment Chinese bedrijven waren. Sinds enkele jaren hebben we een overwicht hiervan gezien, vooral in het moederland, en zelfs in het westen beginnen de grote blazoenen te wankelen. Zie gewoon Apple e Samsung: volgens de gegevens gerapporteerd door Contrapunt onderzoek, van Q1 2018 tot Q1 2019 er was een negatieve daling van respectievelijk -20% e -8%.

2019-smartphonegroei

Analyse van de statistieken, de enige bedrijven met uitzondering van Huawei te groeien waren de directe rivalen OPPO e Vivo, met een boost in het eerste deel van de 2019 van de 10% e 27%. De uitbreiding naar andere landen speelde zeker in hun voordeel, met OPPO Italia volledig operationeel en Vivo wie twijfelt nog over het verwachte debuut in Europa.

Het gaat echter niet goed met de andere historische rivaal. Ik heb het over Xiaomi, waarvan de negatieve buiging niet zo negatief is, gezien het feit dat men alleen spreekt van de -1%. Ook omdat de twee huidige topmodellen, ik 9 e Redmi Note 7, aangekomen op de markt aan het einde van de beschouwde periode.

In het licht van dit alles blijft het trio bovenaan de ranglijst van smartphonefabrikanten ongewijzigd, maar met verschillende verhoudingen. Aan de bovenkant is er altijd Samsung, nu bij 21%, terwijl hij op de tweede positie staat Huawei groeit van 11% naar 17% en op de derde positie Apple valt naar 12%. Vanaf de vierde positie vinden we Xiaomi, OPPO en Vivo, gevolgd door Lenovo, LG, Tecno en Alcatel.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!