Ban Huawei: zelfs stopt ARM, afscheid Kirin-chips? | bijwerken

huawei kirin 980

Nieuws na het nieuws, het lot van Huawei ze worden donkerder en donkerder. de verbod van de Verenigde Staten het heeft niet alleen invloed gehad op de Amerikaanse markt, maar zal waarschijnlijk geen compromis sluiten poco de wereldwijde prestaties van het bedrijf. Zelfs Europese bedrijven lijken bereid om vanaf Huawei weg te gaan, vanaf ARM. Als dit wordt bevestigd, wordt de chipsetproductie door Hisilicon kan abrupt worden gestopt.

15 uur update: 30: hier is de officiële verklaring van Huawei: "We waarderen onze hechte relaties met onze partners, maar we erkennen de druk die sommige van hen ondergaan als gevolg van politieke beslissingen. We hebben er vertrouwen in dat deze betreurenswaardige situatie kan worden opgelost en onze prioriteit blijft om de beste technologieën en producten aan onze klanten over de hele wereld te blijven bieden.

Lelijke klap voor Huawei: het verbod verwijdert ook ARM van het bedrijf

Voor niet-ingewijden is ARM Holdings het Britse bedrijf, gevestigd in Cambridge, achter het creëren van chipsets met ARM-architectuur. Een architectuur waarop bijna alle mobiele SoC's zijn gebaseerd, inclusief die van Huawei. Volgens wat gemeld door BBC, binnen het bedrijf circuleert een persbericht om alle werknemers van "stop alle actieve contracten, ondersteuningsrechten en alle uitstaande verplichtingen", Beide met Huawei en zijn dochterondernemingen.

Het waarom zou snel gezegd worden: ARM-producten maken gebruik van technologieën die zijn ontwikkeld door de VS.. Bijgevolg kan alles wat kan worden verbonden met de VS niet langer worden geassocieerd met Huawei. En volgens analisten is deze stap onoverkomelijk voor Huawei. Op dit moment zijn Kirin-chipsets, hoewel ze alleen via HiSilicon worden geproduceerd, gebaseerd op de ARM-architectuur waarvoor een licentie wordt betaald. Als gevolg daarvan zou Huawei merken dat ze alles opnieuw moest ontwerpen, met enorme inspanningen in een landschap dat het met zijn rug tegen de muur ziet. Op dit moment wilden de woordvoerders van Huawei vermijden om er uitspraken over te doen.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!