Het is officieel: Donald Trump heeft Huawei uit de VS verbannen

donald troef verbod huawei

Slecht nieuws voor Chinese bedrijven die actief zijn in de VS. Niet dat het nieuws de afgelopen maanden bijzonder positief was, maar nu zijn we op. Volgens interne bronnen gerapporteerd door ReutersPresident Donald Trump zou een ondertekenen uitvoerende orde Amerikaanse bedrijven dwingen geen infrastructuur te gebruiken die het bedrijf in gevaar brengt nationale veiligheid. Dit betekent dat de realiteit leuk vindt Huawei e ZTE in de eerste plaats, maar niet alleen, zullen ze volledig worden uitgesloten van de Amerikaanse netwerken.

16 kan worden bijgewerkt - Nu is het officieel: de Trump-administratie heeft het document ondertekend dat het punt op de VS / Huawei-kwestie legt. Vanaf vandaag kan de Chinese fabrikant geen Amerikaanse technologie kopen zonder speciale goedkeuring. Bovendien, nog belangrijker, zullen Amerikaanse telecommunicatiebedrijven niet langer kunnen vertrouwen op Huawei-geproduceerde apparatuur.

Een zeer gespannen situatie, omdat dit de Huawei-economie in gevaar brengt. Ook omdat een groot deel van de producten van het bedrijf met Amerikaanse technologie wordt geproduceerd, is het daarom een ​​limiet die ook in de rest van de wereld gevolgen zou moeten hebben. Uiteraard zullen we moeten wachten op alle implicaties van de zaak, maar het lijkt er echt op dat de zaak voor Huawei nogal netelig is.

Huawei, ZTE en soortgelijke Chinese bedrijven worden uit de VS geweerd

LEES OOK:
Huawei en Samsung sluiten vrede na 8-jaren: beëindigt de rechtszaak in China

Dat de situatie gespannen is, staat al enkele maanden onder ieders ogen. Een situatie die Huawei zelf aanzette vervolgen aan de regering van de Verenigde Staten. Maar blijkbaar heeft deze juridische actie Trump niet afgeschrikt van de wil, die al in het verleden tot uiting kwam, van verwijder Chinese bedrijven uit het land. En dat niet alleen: denk maar dat de VS heeft onder druk gezet ook naar Italië, gezien het feit dat in ons land het merk Huawei vrij geconsolideerd is, zowel consumenten als bedrijven.

En de redenen zouden meer dan één zijn: denk maar aan de backdoors ontgraven door Vodafone in het Italiaanse netwerk. Of zelfs debeschuldiging van diefstal van technologie tegen Akhan, om nog te zwijgen van het industriële spionage tegen de Amerikaanse operator T-Mobile. Kortom, het lijkt erop dat het verbod in de VS om de hoek ligt. Iets laat vergeleken met wat eerder was voorspeld (er werd over gesproken op de Eve van de MWC 2019), maar het komt hoe dan ook.

Niet alleen zal het verbod betrekking hebben op Huawei en ZTE, maar ook andere belangrijke namen zoals China Mobile, China Telecom e China Unicom, drie van de belangrijkste operatoren op Chinese bodem. Maar de zorg is dat, afgezien van Chinese bedrijven, deze blokkering een belangrijke impact heeft op kleinere Amerikaanse operatoren die deel uitmaken van de Rural Wireless Association. In tegenstelling tot de belangrijkste spelers, die al overeenstemming hebben bereikt met Nokia en Ericsson, vertrouwen ze vooral op Huawei- en ZTE-netwerkoplossingen.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!