ARM maakt zich zorgen: "Het verbod van Huawei zal een enorme schade voor iedereen zijn"

arm hermann hauser

Il VS verbod ten koste van de Huawei het heeft niet alleen het Chinese bedrijf getroffen, inderdaad. Het bedrijf van Ren Zhengfei is al op zoek naar dekking, zo erg dat het gerucht gaat dat Mate 30 kan de eerste zijn met een eigen besturingssysteem HongMengOS. Om bestraft te worden door de beslissing van de Trump-regering zijn ook alle Amerikaanse bedrijven en niet degenen die commercieel samenwerken en niet met Huawei. Onder deze vinden we ARM, ook gedwongen om te vertrekken van de Aziatische reus tegen zijn wil, ook al is het niet gebaseerd in de Verenigde Staten. Dit komt omdat de technologieën die het heeft ontwikkeld ook Amerikaanse technologieën in hun DNA hebben.

LEES OOK:
Huawei verwerft de rechten van een Russisch bedrijf voor een nieuw Face ID

De mede-oprichter van ARM spreekt zijn bezorgdheid uit over het verbod van Huawei

Een verklaring van de betrokkene wordt niet uitgesteld Hermann Hauser, mede-oprichter van ARM. Zoals vermeld in de microfoons van ThisIsMoney, deze beslissing van de VS zal zeer bestraffend zijn voor de hele tech-markt. "Het is echt schadelijk voor Huawei op de korte termijn en op de lange termijn zal het extreem schadelijk zijn voor ARM, Google en de Amerikaanse industrie". Ook omdat, volgens Hermann, deze situatie de verschillende bedrijven ertoe zal brengen om hun banden met de Verenigde Staten opnieuw te bekijken. Is het logisch om zo'n belangrijke beperking te handhaven dat het verstrikt raakt in dergelijke zaken?

"Elke leverancier in de wereld zal beginnen na te denken over hoe vermindering van de dreiging dat hun productie wordt afgesloten door een Amerikaanse president. Alle discussies die ik momenteel heb met bedrijven in Europa hebben betrekking op hun portfolio van Amerikaans intellectueel eigendom, dat verschrikkelijk triest en destructief is.". Dit komt omdat "het grootste deel van het intellectuele eigendom van ARM is in Europa gecreëerd, maar een deel ervan is in de VS gecreëerd, zonder erover na te denken. Veel ARM-producten hebben Amerikaans intellectueel eigendom in zich en daarom moesten we de instructies van de Amerikaanse president opvolgen'.

Het is een positie niet aanvaardbaar voor een niet-Amerikaans bedrijfvolgens Hermann Hauser en ik heb geen zin om hem de schuld te geven. Op dit moment, zelfs als de situatie zich verspreidt (en waarschijnlijk zal zijn), zal het interessant zijn om de reactie van de markt te evalueren. Hoeveel zullen besluiten om geleidelijk de verbinding met de VS te verbreken om mogelijke toekomstige repercussies van deze aard te voorkomen?


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!