Huawei verwerft de rechten van een Russisch bedrijf voor een nieuw Face ID

huawei gezicht ID

Het is momenteel onduidelijk wat de toekomst van Huawei maar het bedrijf wil blijven innoveren. Na bevriezing van activiteiten in de VS, leed het merk aan een sterke daling in populariteit. De uitspraken van Trump hebben alle grote financiële markten van streek gemaakt en veel gebruikers met een Huawei-smartphone beginnen het ergste te vrezen. We weten niet wat er in de toekomst zal gebeuren met betrekking tot deze affaire, maar de Chinese reus hij is niet van plan op te geven.

Huawei wil een betere Face ID ontwikkelen dan iPhone

Vokord is een Russisch bedrijf opgericht in 1999 en actief op technologisch gebied, met oog voor alles wat met software te maken heeft. In de loop der jaren heeft het, naast vele activiteiten, verschillende oplossingen ontwikkeld om de gezichtsherkenningssysteem van verschillende apparaten. Precies om deze reden Huawei heeft besloten om de rechten te kopen voor de exploitatie van de octrooien die door dit bedrijf zijn ontwikkeld, als onderdeel van een specifieke bedrijfsmanoeuvre.

Onder de overeenkomst van 50 miljoen dollar Ook Vokord-medewerkers zijn inbegrepen, die nu hun plaats zullen innemen in het nieuwe bedrijf genaamd Igl Softlab. Die laatste is de dochter van de overeenkomst tussen Huawei en Vokord, die daarom de komende jaren hun onderzoek gaan delen om betere gezichtsherkenningssystemen te ontwikkelen dan de concurrentie.

We weten niet zeker of deze technologieën ook zullen worden geïmplementeerd op de toekomstige smartphones van het bedrijf, maar alles suggereert dat dit de richting is. Gezien de huidige omstandigheden eigenlijk Huawei een flink deel van de gebruikers zou kunnen worden ingezet op innovatie. Bovendien is de Chinese reus niet de enige die in dit soort investeringen heeft geloofd. De markt voor intelligente herkenningssystemen is de afgelopen jaren zelfs een van de meest winstgevende geworden, wat hetzelfde oplevert Vokord om in 2017 inkomsten te boeken van 1.75 miljoen dollar.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!