Zi You Ji Guang T18 elektrische fietsrecensie: ideaal om dichter bij de wereld van e-bikes te komen

OnePlus Nord N10

Een van de meest voorkomende problemen bij de aanschaf van e-bikes is ongetwijfeld de prijs. Er zijn echter enkele producten die een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding bieden. de elektrische fiets Zi You Ji Guang T18 het is precies deze doelstelling die ontstaat: lage prijs en opmerkelijke bouwkwaliteit. Zal ze ons kunnen overtuigen? Ontdek het in onze volledige review.

Zi You Ji Guang T18 elektrische fiets review

Unboxing

La elektrische fiets hij is praktisch al gemonteerd, je hoeft alleen maar de zitting te plaatsen en de druk van de wielen te controleren voordat je hem kunt gebruiken: hij is namelijk al voor meer dan 50% opgeladen. In de doos vindt u alleen de handleiding in het Engels, de fiets en de wandvoeding.

Scheda Tecnica

 • Motorvermogen: 250W;
 • Maximale snelheid 25 km / u;
 • Ingebouwde 6000 mAh-batterij;
 • 12 inch banden;
 • Drie rijmodi;
 • LED-koplamp;
 • Frame van aluminiumlegering en ondoorzichtig plastic;
 • Ondersteund gewicht: 120 kg;
 • Fietsgewicht 17.2 kg;
 • 115 afmetingen x 53 x 102 cm;
 • Voor / achter schijfrem;
 • Schokdemper achter.

Ontwerp- en constructiekwaliteit

La Zi You Ji Guang T18 het is waarschijnlijk een van de kleinste e-bikes vanuit het oogpunt van afmetingen en ook het gewicht bewijst het, ongeveer 2 kg lager dan gemiddeld.

Ondanks de kleine afmetingen biedt de fiets echter een opmerkelijke constructieve degelijkheid. Alle verbindingen zijn lineair en schoon gelast en het aluminium frame geeft een gevoel van belangrijke sterkte. Hetzelfde kan gezegd worden voor banden, zelfs als ze erg klein zijn (alleen 12 inch) kunnen ze een behoorlijke wegligging bieden. Bovendien bederven de PVC-inzetstukken de lijnen van de e-bike niet

De bouwkwaliteit is ook merkbaar in de kleine details, zoals het zadel met twee schokdempers aan de binnenkant en het siliconen stuur. Gezien de prijs, de T18 het wordt in dit opzicht gepromoot.

Driving mode

Zoals de meeste e-bikes, zelfs de Zi You Ji Guang T18 biedt drie verschillende rijmodi. U kunt ze echter niet selecteren met de juiste knoppen, maar alleen door de elektrische fiets in of uit te schakelen.

De verschillende modi worden gekenmerkt door handmatig rijden, alsof het een klassieke fiets is, daarna gaan we naar de ondersteunde pedaalmodus en uiteindelijk naar de automatische, met behulp van de stuwkracht van de motor.

Om handmatig te kunnen trappen, hoeft u alleen maar de fiets uit te zetten. Als u in plaats daarvan ondersteunde pedalen wilt gebruiken, moet u de sleutel erin steken, de e-bike en het pedaal inschakelen, zonder ooit de gashendel te gebruiken. Als u de volledig automatische modus wilt gebruiken, kunt u de pedalen ook niet verplaatsen en profiteren van het gaspedaal: de fiets start automatisch.

Wegligging en gebruikerservaring

La elektrische fiets T18 slaagt erin om het beste van zichzelf te bieden in de vlakte, ondanks dit - net zoals het bedrijf beweert - het erin slaagt om te gaan met hellingen tot 20 °. Dit betekent dat we dankzij de hulp van ondersteund trappen gemakkelijk vrij steile beklimmingen kunnen ondernemen.

Ondanks de kleinere wielen en het lage zwaartepunt, de T18 biedt nog steeds een uitstekende wegligging, dankzij de goed werkende achterste schokdemper. Zelfs de volledig elektrische modus overtuigde ons: de e-bike bereikt ik heel snel 25 kmh maximum, geleverd door de motorcapaciteit.

Het gebruik van ondersteunde pedalen was minder overtuigend. Om het te activeren, hebt u de klassieke twee pedalen niet nodig, integendeel, het volstaat om de pedalen te vermelden om de Zi You Ji Guang T18 op volle snelheid spatten.

Als dit vanuit het oogpunt van power een toegevoegde waarde kan zijn, vertegenwoordigt het in plaats daarvan een limiet vanuit twee gezichtspunten. De eerste is gerelateerd aan geassisteerd trappen, wat meer lijkt op een geïmproviseerde duw dan een echte organische ondersteuning voor trappen. De andere is van een andere aard: de continue stoten hebben een negatieve invloed op de autonomie.

Zelf doen

La Zi You Ji Guang T18 biedt een nominaal bereik van ca. 30 km met krachtige trapondersteuning door een batterij 6000 mAh en een laag gewicht. Zoals gezegd, zelfs als de wegen echter niet precies recht en vlak zijn, de Zi You Ji Guang T18 hij heeft me ongeveer vergezeld 18-20 km met ondersteunde pedalen.

Dingen veranderen daarentegen alleen door de elektrische modus te gebruiken: in dit geval wordt de autonomie nog steeds verminderd en dwaalt 13-15 km. In dit opzicht kunt u helaas niet veel vertrouwen op het indicatordisplay aan de rechterkant. De laatste regelt in feite zichzelf in realtime op de stuwkracht en daarom kan de fiets bijna leeg zijn als u gedurende een bepaalde periode alleen de stuwkracht van de scooter gebruikt, integendeel, het zou u kunnen misleiden als op dat exacte moment u gebruikt geen elektrische functies.

Het belangrijkste is echter om nooit over onbetaalbare afstanden te gaan, eenmaal terug, in feite, zal de kleine T18 genoeg zijn over 4-uren (maar nog minder) voor een volledig opladen, waarna hij weer klaar is om opnieuw op te starten.

Compatibiliteit met verkeersregels

Om ervoor te zorgen dat u een e-bike kunt gebruiken zonder een vergunning en verzekering te hebben, is het van essentieel belang dat dit gebeurt overschrijdt 25 km / h niet en dat is zonder de volledig elektrische modus. Terwijl voor de eerste vereiste de T18 het ondervindt geen problemen, we kunnen - duidelijk - niet hetzelfde zeggen voor de tweede.

Dit betekent dat de fiets in de huidige stand van zaken niet in de openbare straten kan worden gebruikt zonder de benodigde autorisaties. Er blijft echter een vraag over de volledig elektrische modus: als we deze konden remmen, zouden we de e-bike dan veilig kunnen gebruiken? Het is momenteel onduidelijk of de e-bike past al dan niet in de classificatie van traditionele fietsen door gemotoriseerd starten te elimineren.

Prijs en conclusies

La Zi You Ji Guang T18 het is misschien wel de goedkoopste fiets op de markt, met een kostprijs van rond 300 €. Daarmee loopt het zijn concurrenten voor. Als je nog nooit de wereld van e-bikes hebt benaderd zou een goed begin kunnen zijn. Aan de andere kant biedt het echter niet dezelfde garanties die worden geboden door superieure modellen.

In samenvatting? Mijn advies is om het te kopen (bij 100%) als je niet te maken hebt met grote afstanden en vooral als het gebied dat normaal gesproken wordt afgelegd niet erg steil lijkt. Het volstaat te zeggen dat u voor de aangeboden prijs moeite zult hebben om zelfs compacte (niet-elektrische) fietsen te vinden.

[Su_app]