Review BlitzWolf BW-HL1: smartwatch of sportwatch?

BlitzWolf BW-HL1

In de afgelopen maanden zijn we getuige geweest van een sterke marktuitbreiding van de SmartWatch. Veel gebruikers zijn deze producten zelfs gaan verkiezen boven normale horloges, wat meer resultaat oplevert slim. In feite vinden we tussen de vele functies die consumenten de voorkeur geven, zeker de mogelijkheid om de eigen functies te synchroniseren smartphone met dit apparaat. Alleen op deze manier is het daarom mogelijk om te voorkomen dat je je telefoon continu neemt. Er zijn nu echter veel verschillende oplossingen op de markt, zoals de zeer geldige oplossingen die worden voorgesteld door Amazfit, die onlangs de zijne presenteerde Amazfit GTS. Onder de velen dan ook die van BlitzWolf, een merk dat meestal niet teleurstelt onder de relatie qualità-prezzo. Concreet gaat het om BlitzWolf BW-HL1, of een smartwatch die interessante functies biedt, die we binnenkort zullen ontdekken in onze volledige beoordeling.

Beoordeling BlitzWolf BW-HL1

Unboxing

Als we het verkooppakket bekijken, zien we de zeer kleine afmetingen. Zoek daarom binnenin:

  • BlitzWolf BW-HL1;
  • oplaadstation met USB;
  • korte handleiding, ook in het Italiaans.

Ontwerp en materialen

Zonder uitspraken te doen over de daadwerkelijke werking, wordt dit product geleverd met een ontwerp zeer gelijkaardig aan dat voorgesteld door Apple met zijn eigen Apple Watch. De hele hoofdstructuur toont zich in feite met een vierkante vorm die herinnert aan de producten van het huis van Cupertino, hoewel hier de afmetingen iets meer zijn ingesloten. BlitzWolf BW-HL1 in feite meten 35mm x 10,6mm, met een gewicht van jezelf 50 gram. Bij dagelijks gebruik voelt het daarom bijna niet om de pols en biedt het echt uitzonderlijk comfort.

BlitzWolf BW-HL1

Als u de zaak goed bekijkt, zult u merken hoe deze is voltooid metalen. Met de vingers op dit oppervlak is duidelijk hoe dit materiaal is opgewerkt om de juiste te krijgen donkere kleur. Dit monoblok herbergt in feite gewoon een display op het bovenste gedeelte en, aan de achterkant, toont het hartslagsensor en pin voor opladen.

Als u het uiterlijk van dit product wilt veranderen, kunt u profiteren van anderen cinturini, met andere ontwerpen en kleuren. Zoals met zoveel producten van dit type, zijn deze componenten in feite dat ook verwisselbare. We hebben onder andere de gelegenheid gehad om de zwarte variant te proberen en daarna poco meer dan een week gebruik hebben we al wat licht kunnen waarnemen tekenen van slijtage direct aan de riem. Ik ga over dit product op een meer algemene manier praten, in plaats daarvan moet ik zeggen dat het constructief gezien me tevreden stelde en geen specifieke kritiek toonde. Je moet echter gewoon veel aandacht besteden om geen enkel voorwerp met je pols te raken. Kijkend naar de tekens die nog op ons model staan, in feite de glas voorkant lijkt echt te zijn gevoelig. Het sluitsysteem en de draagbaarheid van dit product worden daarentegen zeker gepromoot, wat geenszins slecht lijkt in het licht van veel duurdere accessoires van hetzelfde type.

BlitzWolf BW-HL1

Ten slotte moet de aanwezigheid van een certificering worden opgemerkt IP68, die het volledig beschermt tegen water en stof.

Display

Zoek op de BlitzWolf BW-HL1 een spatie tonen IPS in kleur vanaf 1,3 diagonale inches, zonder enige vorm van multi-touch systeem. Bovendien is de resolutie van dit paneel niet bekend, omdat er op de officiële website geen spoor van is. In feite wordt de gehele interface bestuurd door middel van een soft touch-knop centraal, waarmee u met het scherm kunt communiceren. Maar verder dan deze details moet ik zeggen dat de kleuren van dit paneel erg helder zijn. Er had echter meer kunnen worden gedaan op het gebied van helderheid, omdat het niet eenvoudig is om informatie op het scherm in direct zonlicht weer te geven. Omdat het in deze zin niet is uitgerust met een speciale sensor, is het noodzakelijk om deze instelling handmatig te bedienen wanneer de behoefte wordt gevoeld.

BlitzWolf BW-HL1

Ondanks alles kwaliteit het scherm is redelijk goed en zelfs de resolutie stelt de verwachtingen niet te veel teleur. Het moet echter worden gespecificeerd dat de kaders langs het hele scherm vrij groot zijn, misschien zelfs minder ingesloten dan die van een gemeente Amazfit Bip. Zoals hierboven vermeld, is het voorglas echter vrij delicaat, dus u moet hier goed op letten. Als we dan geen aanraakoppervlak hebben, nestelen de vingerafdrukken allemaal op het onderste deel, in overeenstemming met de soft touch-toets. Na een paar uur is het noodzakelijk om het display met een doek schoon te maken om te voorkomen dat de smartwatch te vuil wordt.

BlitzWolf BW-HL1

Hardware

Op deze smartwatch weten we niet wat de chipset is om de hele technische sector te besturen. BlitzWolf BW-HL1 toont echter een reeks echt interessante functies. Het is niet eenvoudig om te beslissen of het als een smartwatch of als een moet worden beschouwd SportWatch. Ik geloof dat het tenslotte als een hybride kan worden beschouwd, zoals zoveel van zijn categorie. Dankzij dit is het zelfs mogelijk om te monitoren 8 verschillende activiteiten: wandelen, rennen, fietsen, springtouw, badminton, basketbal, voetbal, zwemmen.

Hij probeert de gegevens zo nauwkeurig mogelijk weer te geven en geniet van de aanwezigheid van enkele belangrijke gegevens sensori. Allereerst zien we aan de achterkant de aanwezigheid van een hartslagmeter in staat om consistent te werken, zelfs tijdens defysieke activiteit. Naast dit is er echter ook een detector van de pressione sanguigna en een meter van hoeveelheid zuurstof in het bloed. Twee parameters die, vooral tijdens lichamelijke activiteit, erg handig kunnen zijn. Bij het testen van dit product heb ik geprobeerd ze zoveel mogelijk te gebruiken, maar ik weet niet zeker wat de foutmarge van deze hardwarecomponenten is. We zullen onder andere ook een slaapkwaliteitssensor hebben die, vergeleken met die van een Amazfit Verge Lite, het leek me nogal precies.

BlitzWolf BW-HL1

Indien nodig kunt u ook meldingen op dit apparaat activeren. Verbinding maken met de smartphone via de Bluetooth 4.0In feite kunt u inkomende berichten op het scherm weergeven, zelfs met een kort voorbeeld. In elk geval zult u niet kunnen luisteren spraakberichten via zo'n smartwatch. Bovendien, als je jezelf aan het begin van de review hebt gevraagd, is dat ook niet het geval GPS en 'NFC, dus vanuit dit oogpunt zou het in feite meer als een sporthorloge kunnen worden beschouwd.

Software

Als we de software even analyseren, moeten we zeggen dat dit misschien het echte zwakke punt van dit apparaat is. Omdat het niet op een aanraakscherm kan rekenen, moet BlitzWolf BW-HL1 in feite aan een enkele soft touch-knop. Dit component heeft twee fundamentele bewegingen: met een enkele aanraking krijgt u toegang tot een optie en houdt u de knop ingedrukt om alle geselecteerde activiteiten te starten.

BlitzWolf BW-HL1

Gekenmerkt door de aanwezigheid van een circulair menu, die niet kan worden gewijzigd, moet u meerdere keren op de enige aanwezige knop klikken om toegang te krijgen tot het item dat we willen activeren. In het geval dat we verkeerd zijn om de ene optie te selecteren in plaats van een andere, zal het nodig zijn om helemaal rond te gaan om weer op dat punt te komen. Het is daarom een ​​nogal omslachtig systeem e poco onmiddellijk, wat je dwingt om de juiste tijd te nemen om zelfs de meest elementaire acties uit te voeren.

Er is er een op deze interface hoofdscherm, die alle belangrijke informatie toont. Na het uur vinden we daarom de genomen stappen, hartslag en datum. Door op de centrale knop te klikken, krijgt u in plaats daarvan toegang tot het echte menu, waarin we de volgende items vinden: samenvatting op ondernomen stappen, kilometers en verbrande calorieën, slaapmonitoring, hartslag, training, bloeddrukdetectie, detectie van de hoeveelheid zuurstof in het bloed, weer, berichten, muziekspeler, op afstand foto's maken, andere instellingen.

Ik heb geen grote problemen ondervonden met dit apparaat, omdat de detectie van de verschillende parameters altijd zonder problemen is voltooid. Ook vanuit het oogpunt van de ontvangst van meldingen Ik was behoorlijk tevreden, hoewel het lezen ervan omslachtig is en poco precies. Als er één bericht binnenkomt, kunt u de inhoud van één app bekijken. Als dezelfde app, zoals Telegram, meer dan één bericht ontvangt, worden deze gegroepeerd in één melding en is het niet langer mogelijk om ze afzonderlijk te observeren.

Toepassing voor Android

In mijn geval moest ik het familielid proberen applicazioneCalled Da Fit, op het Android-systeem. Dit is helemaal gratis en kunt u alle activiteiten bijhouden die door de smartwatch zijn vastgelegd. Bij een nadere beschouwing van dit programma moet ik echter zeggen dat het niet slecht is gemaakt. In feite is het ontwerp, afgezien van enkele kleine vertaalproblemen, heel aangenaam, na veel van wat we al kunnen waarderen Mi Fit. Het hele hoofdscherm groepeert de verschillende gegevens, verdeeld per categorie, wat de taak vereenvoudigt van de gebruiker die op zoek is naar bepaalde activiteiten. Als u elke sectie invoert, is het mogelijk om toegang te krijgen tot een verdieping van die categorie, met alle gegevensgeschiedenis altijd beschikbaar. Klik in feite gewoon op het symbool in de rechterbovenhoek van elke sectie om de kalender te openen.

Dankzij Da Fit we zullen zelfs kunnen veranderen Watch Faces, waarbij u alleen tussen drie verschillende ontwerpen kunt kiezen. Naast deze functie kunnen we echter instellen dat de apps de ontvangen meldingen, in te stellen allarmi en om in het algemeen elke smartwatch-instelling te wijzigen.

In dit opzicht had ik een app niet zo compleet en precies verwacht. Zelfs het koppelen met de smartphone is in feite in elke situatie snel, hoewel alleen de Bluetooth 4.0 aanwezig is. Ik wil daarom onderstrepen hoe je absoluut de download aanbeveelt in het geval dat je zo'n smartwatch koopt, gezien het feit dat het in de Google Play Store helemaal gratis is.

Zelf doen

Ik ga direct kijken BlitzWolf BW-HL1, merken we op hoe goed hij dit product heeft gebruikt 8 dagen. Tegen de tijd dat ik die smartwatch begon te dragen, was de batterij 100% en reikte naar achter poco meer dan een week later 22%. Volgens mijn schattingen zou dit apparaat daarom niet langer mogen duren dan 10 dagen bij continu gebruik en meldingen altijd actief.

Omdat het geen echte smartwatch is, GPS, NFC en andere belangrijke functies ontbreekt, moet ik zeggen dat ik iets meer had verwacht. Desondanks bevindt een eenheid zich aan boord van 180 mAh die bij het opladen ongeveer duurt 2 uur om een ​​volledige cyclus te voltooien.

Prijs en conclusies

BlitzWolf BW-HL1 kan uiteindelijk als één worden beschouwd SportWatch. Er ontbreken zelfs te veel pijlen in zijn boog om te worden vergeleken met andere producten die, in tegenstelling tot hem, ook GPS en NFC hebben. Desondanks probeert het zichzelf te definiëren als een geldig apparaat vanuit sportief oogpunt, juist vanwege alle activiteiten die het beheert.

Na aftrek van alle technische specificaties wordt dit product momenteel verkocht Banggood over 18 euro. Het is daarom een ​​zeer lage prijs voor een product van dit type dat echter niets meer biedt dan een gewone smartband. Als we het bijvoorbeeld vergelijken met de oudere Mi Band 2 van Xiaomi zien we hoe kort samengevat de verschillen niet zo duidelijk zijn. Meer dan één kleurenscherm en een vorm geïnspireerd door Apple Watch, vinden we niets meer. Het zou dan logisch zijn om misschien een hogere stap te zetten en een product als het nieuwe te bekijken Mi Band 4 en vergelijkbaar. Met poco minder dan het dubbele van de prijs van deze BlitzWolf BW-HL1, in feite neemt u vanuit vele oogpunten een veel completer product mee naar huis.

Lydsto