Huawei Mate 30 Pro: geen ontgrendeling van de bootloader in de bedrijfsplannen

huawei mate 30 pro

Het lijkt erop dat het bestaan ​​van de modding. Het bedrijf denkt aan een manier om het door het Amerikaanse verbod gestelde blok te omzeilen of te beperken. L 'geen Google Mobile-service su Huawei Mate 30 e Mate 30 Pro zal zo blijven, maar Richard Yu heeft voor Huawei een terugkeer op eigen stappen bevestigd. Na de gedwongen vergrendeling gestart in de 2018, met de Mate 30-serie is het opnieuw mogelijk om dit te doen ontgrendelen van de bootloader.

LEES OOK:
Huawei, HarmonyOS en Ark Compiler: we zijn er nog niet voor ontwikkelaars

23 / 09 update: niets te doen. Na uitspraken van Richard Yu kwam een ​​woordvoerder van Huawei tussenbeide de situatie beter verduidelijken. De nieuwe verklaringen werpen nieuwe schaduwen op de zaak, gezien het feit dat "Huawei heeft geen plannen om de Bootloader uit de Mate 30-serie uit te brengen". Een koude douche voor iedereen die wacht op het gelukkige nieuws om zich over te geven aan het maken van aangepaste ROM's voor de nieuwe vlaggenschepen van het Chinese bedrijf.

Huawei herontdekt modding om de afwezigheid van Google te compenseren

De reden voor dit blok is te vinden in het testament van beschermen de veiligheid van uw apparaten. Zoals gedeeltelijk gebeurde met Xiaomi, gaf het bedrijf er de voorkeur aan om de modding-gemeenschap te bestraffen, maar om mogelijke gevallen van namaak te voorkomen. Omdat het zowel in China als in Europa op de markt wordt gebracht, kan het gebeuren dat een gebruiker de voorkeur geeft aan de Aziatische versie om iets op te slaan. Dit is ook bekend bij externe retailers die, gebruik makend van de situatie, de bootloader kunnen ontgrendelen en installeren ROM's farlocche en potentieel schadelijk.

Dat gezegd hebbende, deze planwijziging voor Huawei is duidelijk een manier om te 'ondankbaar' met al diegenen die door deze blokkade zijn verbrand. Een manier om opnieuw open te staan ​​voor modders, die meer geïnteresseerd zouden zijn in het maken Alternatieve ROM's, waarin - raad eens? - Google Apps zal aanwezig zijn. Hier is de verklaring van CEO Richard Yu:

'We hebben de release van de bootloader beperkt omdat we klanten een betere beveiliging wilden bieden. Maar deze keer willen we meer vrijheid achterlaten, zodat ze meer personalisatie kunnen hebben. Dus we zijn van plan het toe te staan. '

Verklaringen zwart op wit maar ontbreken nog steeds in enig detail, dat is wanneer dit mogelijk zal zijn, als ze worden verkocht met de bootloader al ontgrendeld (ik betwijfel het, maar je weet het nooit). Maar bovenal: zal het een noviteit zijn die alleen beperkt is tot de modellen van de Mate 30-reeks?

[Su_huawei]