Review Honor Band 5: de rivaal van de Xiaomi Mi Band 4?

Eerband 5

Tijdens deIFA di Berlino Eren heeft niet alleen een nieuwe kleuring van zijn topklasse smartphone gepresenteerd, maar heeft ook een welkome verandering aangekondigd voor alle sporters, namelijk de aankomst in Italië van de Eerband 5. We hebben het daarom over een fitness tracker die is gepositioneerd in het lage kostenbereik tegen een nog lagere introductieprijs dan Xiaomi Mi Band 4. Is het hem gelukt om ons te overtuigen van dit nieuwe product? Laten we het samen ontdekken in onze volledige review!

Honor Band 5 Review

Unboxing - Honor Band 5

In het verkooppakket vinden we de volgende apparatuur:

  • Honor Band 5;
  • USB-kabel - Micro USB;
  • oplaadbasis met magnetische pennen;
  • handleiding.

Ontwerp en constructie

L'Eerband 5 presenteert wat dimensioni meer bevatte en minuut vergeleken met Xiaomi Mi Band 4 (zij het een beetje) en dit maakt het ook perfect voor een vrouwelijk publiek dat misschien geen apparaat wil hebben dat te groot of flitsend om de pols is.

Il band in siliconen heeft het een gekartelde afwerking en laat ons niet zweten. Bovendien zijn de beschikbare maten heel veel en zal het sluitsysteem voorkomen dat we de armband verliezen. Maar als je wilt vervang de riem het zal mogelijk zijn om het te doen, hoewel het proces iets meer is ingewikkeld in vergelijking met de Chinese rivaal, omdat je twee kleine kluizen in het onderste gedeelte moet verwijderen en ook moet oppassen dat je ze niet verliest, anders kun je de originele armband niet meer gebruiken.

Om u een completer beeld te geven, meet het product 43 x 17.2 x 11.5 millimeters voor een gewicht van 23 gram. Zoals je gemakkelijk kunt raden, lijkt het vanwege de ongelooflijke lichtheid bijna niet om de pols te zitten.

Maar onderdeel van het ontwerp overtuigt me niet en laten we het hebben over het voorste gedeelte waar we het vinden soft touch-knop, die twee vrij grote cirkels heeft die, naar mijn mening, de esthetiek van het product gaan verpesten.

Eerband 5

Eindelijk, deEerband 5 è waterbestendig aan 5 ATMin feite vinden we ook het volledige ondersteunen a watersporten zoals zwemmen. Ik merk ook op dat ik het in de Turks bad en in sauna in totaal ongeveer 10 minuten en ik heb geen problemen ondervonden vanwege de hoge temperaturen.

Display

L'Eerband 5 heeft een display AMOLED da 0.95 inch diagonaal met resolutie 240 x 120 pixel, dichtheid van PPI 282 en 2.5D gebogen touchscreen.

Eerband 5

Geen probleem met betrekking tot het paneel aan boord van deze smartband, zoals wij hebben zwaar belaste kleuren en een 'uitstekende leesbaarheid zelfs in direct zonlicht. Dit komt omdat we kunnen kiezen tussen 5 helderheidsniveaus en stel de automatische intensiteitsverandering 's nachts in. Uiteraard is er geen automatische sensor aan boord, maar na een bepaalde tijd zal het apparaat de helderheid van het display verlagen.

Binnen de interface kunnen we ons door goden verplaatsen wip naar boven, naar beneden en naar de zijkanten toe, maar soms merkte ik eenonjuiste lezing van sommige aanrakingen.

Eindelijk kun je ze veranderen watchfaces zowel via de fitnesstracker als via de applicatie, maar alleen op de laatste kun je nieuwe downloaden. De achtergronden zijn echt veel en de keuze is breed, hoewel sommige me niet gek maken qua ontwerp omdat ze een indruk hebben die te Aziatisch is.

Hardware en connectiviteit

bespreken hardwarespecificaties van een smartband is een beetje 'overbodig, omdat het geen apparaat is dat complexe bewerkingen moet uitvoeren, maar als je een mening wilt hebben, moet ik zeggen dat we zonder problemen in de interface kunnen bewegen, maar in zekere zin iets minder pittig opzichte van de Xiaomi Mi Band 4.

Eerband 5

Wat betreft connectiviteit, zoals hierboven vermeld, is de band bestand tegen 5 ATM onder water hebben we de steun a 9 sportmodi anders, de sensor voor de detectie van hartslag (we kunnen ook 24 / 7 activeren, maar de batterij zal lijden) ondersteund door de gepatenteerde technologie Huawei TruSeen 3.0 die de nauwkeurigheid in de meting van de beats moet verbeteren, de verschillende sensoren voor het bewaken van de passi en de sensor voor het bewaken van de slapen dat samen met de technologie TueSleep Tracking zal het vastleggen van gegevens verbeteren.

Duidelijk de NFC is niet aanwezig in de Europese variant e zelfs niet de GPS, maar zoals bijna alle smartbands, wordt de smartphone gebruikt, terwijl de Bluetooth 5.0.

Software - Honor Band 5

Il software het is een kracht hiervan Eerband 5, omdat we veel secties vinden die dieper ingaan op onze gegevens, vooral die met betrekking tot slapen en battito cardiaco. In dit geval verwijs ik echter naar de software op de smartphone, zoals de smartband presenteert een 'interface nog te verbeteren vanwege enkele niet erg precieze vertalingen en sommige details die ik niet leuk vind qua esthetiek, zoals het systeemlettertype en de lange tekst in de menu's die verschillende lettergroottes voor elke instelling inhouden.

Voor de rest vanEerband 5 we kunnen alles doen, of start sportieve activiteiten, meet de hartslag, bekijk meldingen, sms-berichten of oproepen (we kunnen ze ook weigeren), verander de helderheid en wijzerplaatinstellingen, controleer dagelijks en slaapmotoractiviteit.

Dit laatste kan bijvoorbeeld niet direct door de band worden gevolgd Xiaomi Mi Band 4, maar laat ons in vergelijking de Weer en heeft meer interface schoon e minimum waar ik oprecht de voorkeur aan geef. Verder is de meldingsbeheer blijkt te zijn migliore omdat de berichten tussen de verschillende apps verschillen, in tegenstelling tot het apparaat van Eren dat ons allemaal met één op de hoogte brengt gloeilamp zonder bijzonder onderscheid te maken.

Terug naar de app Huawei Health via welke ik het apparaat met de smartphone kan verbinden, moet ik zeggen dat dit zo is redelijk compleet e goed gestructureerd, vooral het deel van slaap monitoring waarin we ook gegevens over krijgen REM-fase (in tegenstelling tot de Mi Band 4 die ons alleen lichte en zware slaap laat zien).

Update van de 29 / 09 / 2019: een nieuwe en substantiële update heeft geleid tot de toevoeging van het bewaken van het zuurstofniveau in het bloed, evenals de muziekregeling rechtstreeks vanuit de band geïntroduceerd, net als op de rivaliserende armband van Xiaomi.

Fitness

Wat betreft het verzamelen van gegevens, moet ik zeggen dat deEerband 5 bleek eerder te zijn moeten in activiteit monitoring. In feite, tijdens de sessies van tredmolen de gegevens bleken erg vergelijkbaar te zijn met die van de Mi Band 4 en dichter bij degenen die worden bewaakt door de loopband zelf. Tijdens dagelijks gebruik is er echter altijd een afval over 1000-stappen onder de 10000-stappen en ongeveer 2500 tussen 10000 en 20000 stappenkortom een ​​verschil dat op de lange termijn voelbaar is, maar in dit geval zou de waarheid in het midden kunnen liggen. Meer dan iets anders moeten we dat zeggen, terwijl de Mi Band 4 laat ons instellen op welke arm we de tracker dragen, deEerband 5 nee, dus het kan zijn dat de nauwkeurigheid bij het verzamelen van gegevens ook om deze reden onjuist is.

Zoals ik echter al zei, zijn de resultaten tussen de twee tijdens sportactiviteiten vrijwel identiek, beginnend bij de monitoring van de hartslag ondersteund door de eigen technologie van Huawei, tot de berekening van de stappen / km. Alsof dat niet genoeg is, hebben we ook ondersteuning voor zwemmen, waardoor we de uitgevoerde slagen kunnen volgen.

de sport ondersteund zijn ben 9, dat wil zeggen: buiten rennen, binnen rennen, buiten lopen, binnen lopen, binnen trappen, elliptisch, roeien, binnen zwemmen en gratis trainen. Over het apparaat gesproken Xiaomiin plaats daarvan hebben we het alleen 6: hardlopen in de buitenlucht, loopband, fietsen, wandelen, sporten en zwembad.

Vrijheid

Onder het lichaam van deEerband 5 we vinden er een batterij da 100 mAh waarvan de autonomie duidelijk varieert naargelang het type gebruik. Tegenwoordig deed ik een vergelijking met de Mi Band 4 (135 mAh) en ik gebruikte beide met helderheid maximaal, monitoring van de incidentele hartslag (niet 24 / 7), 2-activiteit wekelijks, verbinding met de smartphone onsamenhangend (Ik zou zeggen dat de 70% van de tijd verbonden was met mijn OnePlus, de resterende 30% nee) en modus TruSleep Tracking geactiveerd op de band van Eren. Later verlaat ik de resultaten:

  • Eerband 5: download gemiddelde van 13% per dag. Autonomie van ca. 7 / 8 dagen.
  • Xiaomi Mi Band 4: download gemiddelde van 9.5% per dag. Autonomie van ca. 10 / 11 dagen.

De batterij vanEerband 5 het is minder ruim, dus het verschil tussen de twee kan er zijn. Uiteindelijk dan deautonomie è bevorderd zonder specifieke kritiek. de herladen het gebeurt in iets minder dan twee uur een lader gebruiken a 5V = 2A om de batterij niet te overbelasten.

Conclusies - Honor Band 5

L'Eerband 5 werd officieel gelanceerd in Europa tijdens deIFA van Berlijn, maar zal binnen enkele dagen te koop zijn prijs over 30 euro. Het Chinese bedrijf heeft besloten om aanval ook markt van smartband met een lanceringsprijs echt heel veel innemend, zelfs goedkoper dan die van Xiaomi Mi Band 4 (officieel verkocht bij ca. 35 euro).

Uiteindelijk is dit een product dat heeft verschillende mogelijkheden, Maar dat heeft wat kleine software-updates nodig om zowel het ontwerp van de gebruikersinterface als sommige vertalingen te verbeteren. De smartphoneapplicatie is compleet en is verfraaid met enkele eigen Huawei-technologieën.

Ondanks alles zijn de gegevens die door de fitnesstracker worden verstrekt vergelijkbaar met die van zijn rivaal, dus vanuit dit oogpunt zou de balans de ontwerp.

Laatst bijgewerkt met de 09 / 07 / 2020 00: 59