Verbod op Huawei en VS: ARM keert terug om met het bedrijf te handelen

huawei logo

Onder de bedrijven die zijn verbannen van de beslissing om te verbieden Huawei dagli Verenigde Staten er is ook ARM. Hoewel het een Brits bedrijf is, zijn de gebruikte technologieën van Amerikaanse oorsprong, daarom worden ze beïnvloed door de opname van Huawei in de entiteitenlijst. Een beslissing die hij duidelijk heeft zorgde aan dezelfde mede-oprichter van ARM en dat mag niet veranderen, zag ook de huidige slechte gewoonte. Maar Huawei heeft misschien besloten om plannen te wijzigen en een alternatieve route te nemen die voldoet aan de naam van RISC-V.

26 / 10 update: verandering van programma vanwege de mogelijk gebarsten relatie tussen Huawei ed ARM. Het Amerikaanse verbod had aanvankelijk beperkte commerciële overeenkomsten, aangezien het niet alleen Amerikaanse bedrijven trof, maar ook buitenlandse die Amerikaanse technologie gebruiken. Maar na maanden van onderhandelingen besloot ARM dat de v8- en v9-architectuur van Engelse origine was. Als gevolg hiervan kunnen ze onder licentie worden gebruikt door Huawei.

LEES OOK:
Huawei P30 in Panda-versie zou op IFA 2019 kunnen zijn

De strijd van Huawei tegen de VS zou door RISC-V kunnen gaan

Omdat Huawei een van de weinige bedrijven is die zelf chips levert, thuis geproduceerd door de eigenaar Hisilicon, er is een stap die hen blokkeert. Dit komt omdat de CPU's in de SoC Kirin ze zijn gebaseerd op de ARM-architectuur, aan de basis van bijna alle mobiele CPU's. Integendeel, architectuur RISC-V è open sourcedaarom zou het vrij zijn van dit soort commerciële beperkingen. Paradoxaal genoeg werd dit ook gemaakt in de VS, meer bepaald aan de Universiteit van Berkeley in Californië. Op dit moment heeft Huawei ontkend dat het in deze richting werkt, maar alles is aan de gang. Kijk maar naar de recente creatie van HarmonyOS, evenals de partnerschap in Rusland.

huawei logo

Tot op heden heeft Huawei er een geïmplementeerd eeuwigdurende licentie voor het gebruik van architectuur ARMv8, maar de beslissingen van de regering Trump kunnen deze link verbreken. En als ARM zou besluiten vast te houden aan besluiten van de Amerikaanse overheid, zou dat betekenen dat de toekomstige ISA-revisies worden geblokkeerd (Instructie Set Architectuur), of basis-IT-instructies voor architectuur. Zoals verklaard door Xu Zhijun, president van Huawei, "als de nieuwe ARM-technologieën in de toekomst niet beschikbaar zijn, kunnen we ook RISC-V gebruiken, een architectuur die openstaat voor alle bedrijven'.

Ook omdat Huawei al onderdeel is van de RISC-V stichting zonder winstoogmerk. En het is niet de enige die naar deze architectuur verwijst: denk maar aan namen als NVIDIA e Western Digital. Overigens heeft de Chinese gigant Alibaba uit poco gepresenteerd Xuantie 910, zijn eigen op RISC-V gebaseerde processor.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!