Huawei: het verbod in Taiwan duurt voort en wordt uitgebreid

Huawei verbod

De kwesties met betrekking tot Blizzard en NBA hebben aangetoond dat de situatie tussen China en Hong Kong inderdaad niet de gelukkigste is. Hoewel minder intens, kan hetzelfde worden gezegd met Taiwan, een eiland dat onafhankelijk werd verklaard in de 1949 maar nooit als zodanig werd erkend door de Chinese Republiek. Zo ontstaat het meningsverschil verbod op de verkoop met drie merkmodellen Huawei, Or P30, P30 Pro e Nova 5T.

09 / 12 update: de situatie tussen Huawei, China en Taiwan wordt nog neteliger. De lancering van de nieuwe Mate 30 Pro en Watch GT 2 is opgeschort vanwege het verbod op het Chinese bedrijf. Officieel heeft Huawei gesproken over "bevoorradingsproblemen", waarbij zij diegenen die deelnamen aan de pre-orders moest terugbetalen. Maar bronnen in de materie zouden dit retro front toeschrijven aan de spanningen tussen de twee naties.

LEES OOK:
De smartphonemarkt in China stort in, maar Huawei kan het redden

Het eiland Taiwan heeft 3 Huawei-modellen verboden vanwege meningsverschillen met China

Het besluit werd vastgesteld door de NCC, de nationale communicatiecommissie van Taiwan, na een geschil over een detail van de EMUI. Op beschuldigde modellen is de software van het bedrijf zodanig opgezet dat de tijdzone is hetzelfde als de China. "De labels in Huawei-smartphones zijn eigenlijk onjuist en hebben de waardigheid van het Taiwanese volk beschadigd. We hebben rigoureuze maatregelen genomen om het erfgoed van Taiwan te ondersteunen", Verklaarde de NCC.

Laten we, zonder in te gaan op politieke en netelige argumenten, gegeven dat dit niet de juiste plaats is om het te doen, niet vergeten dat de toenmalige Chinese leider Deng Xiaoping in de 1979 de formule vaststelde die vervolgens "Eén China, twee systemen". Het doel was om China te erkennen als de enige politieke realiteit, terwijl institutioneel en economisch gezien een zekere afhankelijkheid van de onafhankelijke gebieden behouden bleef. Deze omvatten precies Taiwan, maar ook het bovengenoemde Hong Kong e macao. Maar het is duidelijk dat een dergelijke situatie vrij complex is om te beheren, zoals blijkt uit het verbod dat Huawei is tegengekomen.


Mis geen enkel nieuws in realtime en de beste aanbiedingen voor Huawei in het kanaal Telegram gewijd!