Roborock S5 Max review: je kunt je geen betere wensen!

Roborock S5 Max

Hoewel dit product aanvankelijk onbetaalbare kosten had, waren deze in de laatste periode robot zijn steeds populairder geworden. In feite hadden veel mensen de behoefte om er een te nemen, vanwege hun werktijden waardoor ze het huis niet altijd schoon konden houden. Met dit apparaat kunt u zich echter veroorloven om weg van huis te blijven, zonder enig aspect te verwaarlozen. Roborock S5 Maxhet is zelfs een van de nieuwste creaties van de fabrikant van Xiaomi-robots, die het huis kunnen reinigen en tegelijkertijd de oppervlakken van de vloeren kunnen wassen. Laten we daarom eens kijken hoe deze robot zich in de onze gedroeg volledige beoordeling.

Roborock S5 Max review

Unboxing

Net als bij andere producten van dit type vinden we geen zeer rijke schenking. We hadden zelfs wat meer reserveonderdelen verwacht, ook gezien de prijs waartegen deze robot wordt aangeboden. Desondanks vinden ze binnen het pakket ruimte:

 • Roborock S5 Max;
 • laadstation, op de grond te plaatsen;
 • enkele anti-vochtigheidsmat;
 • voedingskabel, aan te sluiten op de laadbasis;
 • accessoire voor het wassen van vloeren;
 • schoonmaakdoek;
 • handleiding, ook in het Italiaans.

Ontwerp en materialen

Als u het verkooppakket bekijkt, wordt meteen duidelijk wat de belangrijkste opties van dit product zijn. Roborock S5 Max is in staat overtollig vuil op te vangen en vloeren te wassen, door het gebruik van een aantal speciale meegeleverde modules. Als we naar de afmetingen kijken, staan ​​we voor een apparaat dat meet 353 x 350 x 96,5 mmmet een gewicht over 3,5 kg. Op esthetisch niveau heerst echter minimalisme. Laten we daarom kijken hoe dit product een witte kleur heeft, gekenmerkt door de aanwezigheid van één centraal torentje waarbinnen u een oranje component kunt zien. Het is daarom een ​​accessoire dat mogelijk perfect kan worden geïntegreerd in elk type omgeving.

Roborock S5 Max

Ook de oplaadbasis het is heel sober en toont eenvoudig de pinnen aan de onderkant en een bovenste LED die de status van de robot aangeeft. Over het laatste gesproken, dan zien we hoe meerdere van het gehele oppervlak gekruid zijn sensors. Op het centrale torentje bevindt zich daarom een lasersensor, die de afstand tot objecten meet en een afbeelding van de omliggende ruimtes biedt. Als we naar de voorkant kijken, zien we echter een andere sensor, verantwoordelijk voor obstakelherkenning. Deze werd in een bewegend onderdeel geplaatst, dat de impact met elk type object zou moeten opvangen, waardoor het breken van een onderdeel wordt vermeden. deze bumper, het beslaat echter een goede helft van de gehele omtrek van de robot.

Voorbij de sleutels van ontsteking / opstarten / afsluiten en keer terug naar de basis, bovenaan vinden we geen andere interessante details. Alleen door het deksel op te tillen, ontdekken we de aanwezigheid van de kom voor de verzameling van de vuil, evenals het luchtfilter. Als we naar rechts kijken, zien we bovenaan ook een LED, die eenvoudig de verbindingsstatus met de aangeeft Wi-Fi. Later, dan hebben we ook de watertank, waarvan het nut later zal worden geanalyseerd.

Er zijn vier i verschil in niveausensoren onderaan aanwezig. Op dit oppervlak vinden we dan het omnidirectionele wiel, de twee contacten voor het opladen, de zijborstel gemaakt van plastic, de twee hoofdwielen, de centrale borstel en het mechanisme voor het verwijderen van deze laatste. Daarom heb ik in dit soort producten geen enkele vorm van kras of imperfectie gevonden, omdat alle onderdelen perfect geassembleerd lijken te zijn. Het is zeker een goed onderhouden accessoire, niet alleen in ontwerp. Ondanks alle hobbels is het plastic front dus niet beschadigd.

Roborock S5 Max

software

Laten we de discussie over de extreme robuustheid van deze Roborock S5 Max even opzij zetten om ons te wijden aan de analyse van de software die dit apparaat regelt. Omdat het een accessoire is voor het schoonmaken van het huis of kantoor, is er binnen een systeem van ruimte kunstmatige intelligentie in staat om obstakels te herkennen, bepaalde gebieden te vermijden en zijn vermogen te moduleren op basis van het type ondergrond waarop het zich bevindt.

Op de officiële website zijn niet veel technische kenmerken gespecificeerd, maar met de officiële aanvraag heeft u een volledig overzicht van al zijn activiteiten. In feite kunt u op uw smartphone de downloadengebruiken "Roborock", waar u het product kunt registreren en volledig kunt gebruiken. Dit accessoire moet echter verbonden zijn met Wi-Fi. Door vast te houden twee knoppen op de robot begint het verbindingslampje te knipperen en maakt het vervolgens (onmiddellijk na configuratie) verbinding met het thuisnetwerk. Nadat u al deze bewerkingen hebt voltooid, kunt u eindelijk doorgaan met het opschonen van uw ruimtes.

Roborock S5 Max

We hebben geen afstandsbediening meegeleverd, omdat alles kan worden beheerd vanuit de app. Binnenin zullen we daarom de vinden kaart van ons huis, evenals de indicatie van de batterij en de tijd die nodig is om de laatste te voltooien reinigingsprogramma. In het onderste gedeelte kunnen we echter een programma starten en de zuigkracht en water niveau op de grond te deponeren. Wanneer de eerste reiniging begint, zal de robot het huis in kaart brengen. Alleen dan kunnen we de verdeling van de verschillende kamers bepalen, door de kamer die door de robot zelf is ingesteld handmatig te wijzigen. Selecteer de juiste exemplaren gebieden, door alle verschillende ruimtes te verdelen, is het handig als het nodig is om slechts enkele ruimtes schoon te maken, zonder de andere te beïnvloeden. Elk afzonderlijk gebied kan dan verschillende reinigingsprogramma's hebben, die beslissen over zuigkracht en waterniveau voor gebruik in deze kamer.

Sommige punten kunnen moeilijk toegankelijk zijn. Niet wetende, kon de robot toch proberen erin te komen, waardoor sommige van de onderdelen werden beschadigd. Om dit soort problemen te voorkomen, is het via de applicatie mogelijk om een ​​aantal in te stellen gebieden zonder toegang. Door ze op de kaart te plaatsen, weet je dus zeker dat je Roborock S5 Max je niet langer zal durven benaderen. Al deze bewerkingen zijn echter alleen beheersbaar vanaf smartphone. Als u echter geen specifieke behoeften heeft, zou het mogelijk zijn om een ​​eenvoudige reiniging te starten, ook door op de Power-knop op de robot te klikken. In dit geval zouden alle instellingen in de app in het geheugen worden bewaard en de schoonmaak van het huis blijven beheren volgens uw bepalingen.

Roborock S5 Max

Hardware en bediening

We zullen niet in detail ingaan op de technische fiche van dit product, omdat de informatie waarover we beschikken vanuit dit oogpunt nogal schaars is. Wat het reinigingssysteem betreft, weten we echter dat de hoofdborstel, die zich onderaan bevindt, biedt 1500 omwentelingen per minuut. Dankzij het is het daarom mogelijk om veel vuil op de grond op te vangen. Al dit materiaal wordt vervolgens in de vuiltank getransporteerd, uitgerust met een speciaal filter. De applicatie geeft ook aan wanneer deze zak moet worden geleegd, en let erop dat de zak wordt gewassen filtro met water. Een deel van de verkregen goede resultaten kan echter ook worden toegeschreven aan de zijborstel, die punten bereikt die anders onbereikbaar zijn voor de robot.

Roborock S5 Max

Wanneer het oppervlak waarop de robot rust verandert, verandert dit de zuigkracht. Als het bijvoorbeeld op een landt tapijt, we zullen een merkbare toename van de zuigkracht opmerken. Via de app kunnen we echter ook besluiten om deze gebieden te blokkeren, vooral wanneer de wasoptie actief is. Aan de achterkant is er in feite een ruimte waterreservoir, bevattende 280 ml. Als het in de robot wordt geplaatst, wast het de kamer niet, maar houdt het water gewoon binnen. Alleen wanneer we het accessoire met de doek deze functie wordt geactiveerd. In feite zal een stem ons de feitelijke overgang naar deze staat aangeven.

Evenals voor het reinigen, kunnen we zelfs in het wassysteem beslissen hoeveel water er wordt afgevoerd. Met dank aan een kleintje pomp geplaatst in dit compartiment, zal de vloeistof in feite in kleine constante hoeveelheden naar buiten worden getransporteerd, om uniformiteit bij het reinigen van de kamer mogelijk te maken. Uit onze tests is daarom gebleken dat dit mechanisme zeer betrouwbaar is. Het was zelfs niet nodig om het waterreservoir bij te vullen, zelfs niet na een oppervlakte van ca. 120 vierkante meter. Het is duidelijk dat het vochtige doek dat in contact staat met de grond kan worden vervangen, maar het bedrijf heeft geen andere in het pakket opgenomen.

Aan het einde van onze tests moeten we zeggen dat we Roborock S5 Max op prijs stelden, omdat het zichzelf bewees affidabile in elke situatie. Ondanks zijn gewicht, kan het in feite gemakkelijk sommige van hen overwinnen kleine stappen een paar centimeter. Hij slaat nooit gewelddadig tegen de objecten om hem heen, scant eerst de hele omtrek van de kamer en maakt deze vervolgens schoon volgens een nauwkeurig patroon. Wanneer hij wat ontmoet hindernis, het vertraagt ​​echter aanzienlijk en voorkomt schade aan enig onderdeel ervan. Soms kan het niet elk punt bereiken, waardoor sommige gebieden onbedekt blijven, maar dit is een defect dat bij alle producten van dit type voorkomt. Zowel tijdens het wassen als normaal schoonmaak sessiesheeft ons overtuigd. Misschien is het enige punt waarop we minder gelukkig zijn geweest, het geluid, dat zelfs bij gemiddelde snelheid nog behoorlijk aanhoudt. Terwijl het instellen van de netheid op gebalanceerde modusin feite maakt de robot een opmerkelijk geluid.

Wanneer niet in gebruik (en buiten het laadstation), blijft deze robot binnen stand-by. Om het te activeren, klikt u echter eenvoudig op een van de twee knoppen bovenaan het product, of door een reinigingsprogramma direct vanuit de toepassing te starten.

Scheda Tecnica

 • Afmetingen: 353 x 350 x 96,5 mm;
 • Gewicht: ongeveer 300 gram;
 • Batterij: 5.200 mAh;
 • Verbinding: Wi-Fi 802.11b / g / n;
 • Frequentiebereik: 2.400-2.483,5 MHz;
 • Nominaal vermogen: 58W.

Vrijheid

De handleiding geeft de aanwezigheid van een batterij aan 5.200 mAh. Het is daarom een ​​uitstekende capaciteit voor een product van dit type, dat met een enkele lading zelfs zou moeten kunnen dekken 200 vierkante meter. In nog grotere ruimtes kan het echter moeilijk zijn om de bewerkingen op tijd af te ronden. Reden waarom hij, in geval van vooraf lossen, terugkeert naar de oplaadbasis, waarmee hij een percentage bereikt waarmee hij de klus kan afmaken. Tijdens ons gebruik hebben we echter kunnen certificeren dat dit type systeem goed werkt.

We hebben dit product echter nooit volledig kunnen ontladen na slechts één reinigingscyclus. Op een huis van ca. 150 vierkante meterin feite duurde het iets minder dan 40 minuten om een ​​programma te voltooien, waarbij de kosten hoger blijven dan 70% (vanaf 100%). Het is duidelijk dat hoe minder obstakels er zijn, hoe langer de batterij meegaat en hoe minder tijd de robot nodig heeft om het hele huis te bedekken.

Prijs en conclusies

Roborock S5 Max dwaalt over een prijs over 450-500 euro. In de verschillende online winkels zijn er momenteel zelfs verschillende aanbiedingen. Ondanks dit is het echter een van de meest overtuigende producten op de markt. Hoewel de kosten niet zijn beperkt, blijft het een betrouwbare en precieze robot, uitgerust met een groot aantal verschillende functies waarmee u dat kunt doen personalizzare in het beste geval uw reinigingsprogramma, zelfs vanuit de app. Dit is intuïtief en presenteert eeninterface schoon en duidelijk.

Als je in een positie zou zitten waar je niet altijd voor huisreiniging zou kunnen zorgen, dan is deze Roborock S5 Max echt iets voor jou. Er zijn veel andere concurrerende producten, het is waar, maar dit blijkt een waardige tegenstander te zijn.

We zijn echter in het bezit van een coupon bedankt om een ​​conspisco te ontvangen sconto op de basisprijs. op Amazon, in feite door de code toe te voegen aan onze link GizChinaPro u kunt profiteren van deze promotie. Je zult tijd hebben vanaf uur 15 11 januari tot 15 januari om deel te nemen, waarna het niet langer mogelijk is om de coupon op Amazon in te wisselen.

Roborock S5 Max - Gearbest

Roborock S5 Max is de robotstofzuiger met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt. Koop het nu, via onze kortingsbon!

Meer Minder
LinkedIn