Vergelijking Roborock S5 Max vs Cecotec Conga 5090: uitdaging tussen titanen!

Roborock S5 Max tegen Cecotec Conga 5090

Moeilijk om te bevrijden tussen alle verschillende robotstofzuiger aanwezig op de markt. Momenteel is er in feite veel vraag naar deze producten, daarom hebben veel bedrijven zichzelf gelanceerd in de productie van deze apparaten. Hoewel er al beter voorbereide merken zijn dan andere op dit gebied, kun je het nooit als vanzelfsprekend beschouwen dan een medeplichtig het werkt beter dan de andere. U moet verschillende tests uitvoeren en de verschillende te testen eenheden vergelijken. Wat we daarom deden, was om twee zeer goede robots tegen elkaar te zetten, die we al op onze kanalen hebben kunnen beoordelen. Het gaat over Roborock S5 Max e Cecotec Conga 5090. Hoe hebben ze zich in onze vergelijking gedragen? Welke van de twee zal zegevieren in deze uitdaging?

Vergelijking Roborock S5 Max vs Cecotec Conga 5090

Unboxing

Als deze twee robots enerzijds erg op elkaar lijken, anderzijds hebben ze er een uitrusting echt verschillende initiële verkopen. Dat moeten we daarom in dit geval specificeren Cecotec Conga 5090 wint de uitdaging zonder twijfel. In de verpakking zitten zelfs verschillende reserveonderdelen, waaronder twee doeken voor het wassen en goed twee borstels side. Als dit niet genoeg is, zijn er ook drie verschillende hoofdborstels, die ruimte vinden net onder de robot en zorgen voor de verzameling van het meeste hardnekkig vuil. Elk van hen heeft een bepaald kenmerk, waardoor het effectiever is op bepaalde oppervlakken.

Su Roborock S5 Max we hebben niet al deze keuze, sinds in verkoopdoos alleen deessenziale. Als u een onderdeel wilt vervangen, is het daarom nodig om door te gaan met de aankoop van nieuwe reserveonderdelen. Sinds zijn verkoopprijs het is niet echt tevreden, het merk had ook meer moeite kunnen doen door enkele extra accessoires te introduceren. We moeten echter niet alles wat in deze pakketten zit opnieuw melden, aangezien een volledige lijst van de verschillende onderdelen al beschikbaar is in de afzonderlijke Reviews.

Ontwerp en materialen

We moeten onmiddellijk aangeven dat deze twee producten verschillende verkoopprijzen hebben. Er zijn honderd euro verschil en dit soort aspecten kan sommige keuzes sterk beïnvloeden, zelfs op stilistisch niveau. Desondanks lijken ze meer op elkaar dan je denkt, dus we zullen dit onder ogen zien vergelijking op de meest objectieve manier mogelijk, beginnend bij het ontwerp.

Deze twee producten vertonen niet veel verschillen op het gebied van esthetiek, beide uitgerust met een centraal torentje, dat wordt gebruikt om het hele huis in kaart te brengen. Als we naar de dimensies kijken, dan vinden we veel analogieën. Vanuit dit oogpunt eigenlijk Roborock S5 Max blijkt een beetje te zijn De grootste, en zelfs hoger, maar het is een afstand van enkele centimeters. We rapporteren echter niet de precieze metingen van de twee modellen, simpelweg omdat op Cecotec Conga 5090 we zijn niet zeker of de informatie op het net volledig correct is. In feite worden deze waarden niet op de officiële website vermeld.

De hele top van de Conga 5090 is bedekt met glas, waardoor het product een premium uitstraling heeft. Daarom werd op dit model iets minder gebruikt plastic die van Roborock S5 Max, wat in het algemeen ook steviger is dan het laatste. Vanuit een bepaald oogpunt lijken de kunststoffen in feite erg op elkaar, maar op het Cecotec-apparaat geven ze een groter gevoel van robuustheid. Ook vanuit technisch oogpunt vinden we dan ook geen verschillen in de indeling van sommige componenten, zoals i valstop sensoren e Collision. Op Roborock S5 Max heeft de zijborstel echter een betere kwaliteit, waardoor alle hoeken effectief kunnen worden bereikt. We zijn echter in aanwezigheid van twee producten die ervoor hebben gekozen minimaal ontwerp. Er zijn in feite slechts twee knoppen op het bovenste gedeelte, beide gebruikt voor dezelfde functies.

De opstelling van de componenten voor de vuil collectiewe merken ook enkele verschillen op. Op Roborock S5 Max is het noodzakelijk om het deksel op te tillen en de speciale container te verwijderen, terwijl deze op Cecotec Conga 5090 via een eenvoudig haaksysteem aan de achterkant wordt onttrokken. Afgezien van deze punten merken we echter geen andere specifieke verschillen op. In dit opzicht staat Conga 5090 daarom op de eerste plaats.

software

We vergelijken twee producten die in elk opzicht verschillende software presenteren. Roborock S5 Maxdaarom kunt u genieten van alle ervaring die in de loop van de tijd is opgedaan, ook dankzij de verschillende samenwerkingen met Xiaomi. We hebben daarom een ​​integratie met deofficiële app bijna foutloos. Dankzij het zal het in feite mogelijk zijn om onze robot in totale vrijheid te besturen, en te kunnen profiteren van de vele functies die erin aanwezig zijn.

Cecotec Conga 5090 biedt eengebruiken dat kan de concurrentie niet evenaren. Naar onze mening op het niveau van funzioni we zijn op een lagere stap. We vinden daarom niet de elasticiteit van de Roborock-app, evenals de zijne stabiliteit in elke staat. Zoals ook in de volledige beoordeling van dit product werd gezegd, gebeurde het zelfs meer dan eens dat de software niet meer goed werkte. Het is niet bekend waarom soms de onze account het wordt niet langer correct herkend door de toepassing en toont ons een verbindingsfout. Dit probleem kan worden opgelost door de meegeleverde afstandsbediening te gebruiken. Met dit accessoire kunt u echter geen toegang krijgen tot een zeer hoge mate van personalisatie van reiniging.

Als we echter naar de aanwezige functies kijken, zien we geen bijzondere verschillen. op Roborock S5 Maxer is echter meer bewegingsvrijheid. Dankzij de editor kunt u de kaart van uw huis in feite snel aanpassen en voor elk detail zorgen. Er moet echter worden gespecificeerd dat de Conga 5090 het is ook compatibel met Google Assistant e Alexa, hoewel deze functie nog steeds moet worden bijgewerkt en verbeterd.

Hardware en prestaties

Er zijn verschillende gegevens die we in dit artikel kunnen vergelijken. We willen echter één specifiek kenmerk benadrukken. Enerzijds, in feite, Roborock S5 Max stelt een macht voor gelijk aan 2.000 Paterwijl aan de andere kant Cecotec Conga 5090 biedt 8.000 Pa. Het is daarom een ​​wezenlijk verschil. Hoeveel beïnvloedt dit echter op praktisch niveau? Naar onze mening is deze technische specificatie daarom niet zo fundamenteel als men zou kunnen geloven. We kunnen echter niet ontkennen dat de hoeveelheid vuil verzameld door de Conga 5090 iets hoger is, alle dingen gelijk zijn.

Als we moeten oordelen werking van deze twee machines zijn de beoordelingen omgekeerd. Het zal daarom vreemd lijken, maar de S5 Max blijkt veel betrouwbaarder te zijn dan de Conga 5090. Het is echter geen beoordeling van de kwaliteit in schoonmaken, evenveel als de precisie in de bewegingen. Met het Roborock-product kunt u zelfs profiteren van eenkunstmatige intelligentie iets fijner dan dat van de concurrentie. Deze robot heeft in feite nooit iemand gefaald hoek en heeft altijd de ruimtes om hem heen goed berekend. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de tegenpartij, want in dit geval zijn er gevallen geweest waarin het apparaat moeite had om zichzelf te bevrijden in sommige gebieden. Vanuit een bepaald oogpunt is de Conga nauwkeuriger en nauwgezet in het schoonmaken, maar hij beweegt minder precies.

Als je kinderen hebt stappen thuis, door 2-3 centimeter in hoogte zijn beide oplossingen geldig. Wanneer de automatische turbomodus is ingesteld, dichtbij tapijten, alleen Roborock slaagt erin om op het juiste moment te activeren. Vanuit dit oogpunt heeft het Cecotec-apparaat daarom te lang nodig om te herkennen wat eronder zit, waardoor het inschakelen van de turbo. Een lans moet echter ook worden gebroken ten gunste van het laatste product, omdat het qua reiniging een veel nauwkeuriger systeem biedt.

Of u de standaardmodus, of u gebruik maakt van het formulier voor wassen, Ik vond deze robot effectiever. Met Roborock S5 Max kun je nog steeds een heel huis schoonmaken, maar het lijkt erop dat alles op een meer samenvattende manier gebeurt. Kijkend naar de wasvorm van Cecotec Conga 5090dan merken we de aanwezigheid van twee compartimenten: een voor water, dezelfde grootte als die van de uitdager, en een voor vuil. Tijdens het reinigen stuurt de robot daarom het vuil dat in deze kleine doos is opgevangen, zodat alles niet kan worden vermengd met de vloeistof in de tank. Het is daarom een ​​verfijning die we niet vinden op de S5 Max.

Vrijheid

Op het niveau van autonomie de uitdaging is niet helemaal in balans. op Roborock S5 Maxin feite een eenheid uit 5.200 mAh, mentre su Cecotec Conga 5090 we hebben een batterij van 6.400 mAh. Vanuit dit oogpunt keert de Conga daarom een ​​goede, maar niet betere, duur terug, die nog steeds een heel groot gebied beslaat met een enkele lading. In feite moet worden overwogen dat het grotere vermogen een grotere energie-uitgave vereist, hoewel de afstand tot de Roborock toch niet zo groot is.

Beide kunnen een oppervlakte van bestrijken 200 vierkante meter nominaal zonder problemen. Let echter op de observatie van langere tijden om hetzelfde gebied te bestrijken door de Conga 5090, die gemiddeld ook kan worden gebruikt 10 minuten meer dan Roborock. De bewegingen die door deze twee robots worden uitgevoerd, zijn vrijwel identiek, maar Cecotec verspilt veel tijd aan het scannen van de kamer, daarom tonen de eindresultaten bepaalde waarden.

Met deze twee producten hebt u echter geen autonomieproblemen. Als ze zouden lossen, zouden ze in feite rechtstreeks terugkeren naar baseren onafhankelijk, net genoeg opladen om het ontbrekende gebied schoon te maken. Tenzij u een zeer groot huis bezit, kunt u deze twee apparaten in dit opzicht echter nauwelijks in crisis brengen.

Prijs en conclusies

Cecotec Conga 5090 heeft een catalogusprijs van 599 euro, Terwijl Roborock S5 Max het zweeft op 420 euro. Het is daarom een ​​aanzienlijk economisch verschil. Daarom valt onze keuze op de S5 Max, hoewel er enkele belangrijke tekortkomingen zijn. Op het niveau van accessoiresin feite is het verkoopbudget echt mager. Over de operatie, We hebben echter geen enorm verschil ervaren met het Cecotec-apparaat, hoewel het laatste grondiger reinigt dan de concurrentie. Het laatste apparaat heeft in feite een veel verfijnder en zijsysteem ontwerp, het heeft niets te benijden naar andere vergelijkbare producten op de markt.

Onze keuze valt daarom bij de relatie qualità-prezzo, waar veel gebruikers altijd op letten. In elk geval zijn dit twee uitstekende producten die we, ongeacht de vraagprijs, aan elk type koper kunnen aanbevelen. We laten u hieronder, daarom, i link om door te gaan met de aankoop van de twee robotstofzuigers.

Aankooplink Cecotec Conga 5090: https://bit.ly/2tKvt2k

Roborock S5 Max - Gearbest

Verzonden vanuit EUROPA

Meer Minder
LinkedIn