OPPO, OnePlus en Realme-revolutie: samen voor een eigen chipset?

OPPO

Al geruime tijd gaan er geruchten over een eigen chipset OPPO en recent is het ding "gematerialiseerd" met de coprocessor M1: het merk werd geregistreerd in november en we weten al een paar weken dat het een oplossing moet zijn die de prestaties en autonomie van anderen verbetert Zoek X2. Zoals gespecificeerd, zou het echter "slechts" een coprocessor zijn. Desondanks stoppen de geruchten over een niet-gepubliceerde chipset van het merk niet en komen er nu meer details aan, waaronder de namen van OnePlus e Lindahl!

OPPO, OnePlus en Realme zouden samenwerken met een eigen chipset: hier zijn de details van het Mariana Plan

oppo m1
Het geregistreerde handelsmerk M1.

Zoals onthuld door de Chinese media in deze uren, op de avond van 16 februari de CEO van OPPO zou via een interne notitie eindelijk het project onthullen dat gewijd is aan de zelf ontwikkelde chips van het Chinese merk, de Mariana plan. De codenaam van het project zou afkomstig zijn van de Mariana Trench (Mariana Trench), de diepst bekende oceanische depressie ter wereld. Volgens verschillende media zouden de eerste details van het plan afgelopen november al intern zijn verspreid en zou er een projectleider zijn Yan Chen, voorheen Senior Director van het Chinese huis. De directeur was een van de oprichters van Qualcomm China, dus qua ervaring zullen er zeker geen problemen zijn.

OPPO

Maar de geruchten houden daar niet op: naast de verspreiding van de interne notitie betreffende het Marian-plan onder alle werknemers, zouden er nog smakelijkere details zijn. Begin 2020 ook niet OnePlus dat Lindahl zou zich bij het project aansluiten, een teken dat de eigen chipset alle drie de technische reuzen zou kunnen omvatten. Het is de moeite waard erop te wijzen dat OPPO, OnePlus en Realme deel uitmaken van de BBK-conglomeraat, ergo het is niet verwonderlijk om de drie merken verenigd onder dezelfde vlag te zien.

Kortom, het Chinese bedrijf zou bereid zijn serieus te worden, om de andere twee hoofdmerken van het moederbedrijf actief te betrekken. Het is duidelijk dat de ervaring van de coprocessor M1 leert en het is goed om niet te veel te rennen. Waarschijnlijk zal de nieuwe realiteit wijzen op een niet-gepubliceerde chipset, maar het kan zeker enige tijd duren; om deze reden is het legitiem om te veronderstellen dat oplossingen eerst zullen aankomen "Support" (zoals in het reeds genoemde geval). echter investeringen door OPPO in Onderzoek en ontwikkeling blijven, met cijfers die niet mogen worden onderschat en dat kan voldoende zijn om het werk voor een eigen processor te starten.

💰 Bespaar met GizDeals voor de beste deals van China!
⭐️ Als je honger hebt naar nieuws, volg dan GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons aan uw favorieten toe te voegen .