Huawei wil GPU's produceren dankzij NVIDIA-ingenieurs

Huawei GPU

Het is nu duidelijk dat in de plannen van Huawei er is een duidelijke wens om onafhankelijk te worden van alles en iedereen. Als het eerder slechts een suggestie was, heeft het post-ban-tijdperk het bedrijf noodzakelijkerwijs in deze richting geduwd. Er wordt veel gepraat over smartphones, maar het is goed om gediversifieerde bedrijven te hebben, zoals blijkt uit de inspanningen in de pc-sector. Begin 2019 is de eerste SoC voor de servermarkt, gevolgd door eerste moederbord en vanuit de intentie om te creëren echte computers. Onderhanden werk betreft ook de wereld van GPU, met geruchten die spreken van grote investeringen in het verantwoordelijke personeel.

WETTEN EVEN:
Huawei Mate XS kost veel, maar Huawei heeft verlies

Huawei kan met niemand handelen? Dan doe je de GPU thuis

Als een gebied waar het nog niet heeft gedoken, zou Huawei zich daar terecht mee bewapenen NVIDIA-ingenieurs, aangeworven om aan hun GPU's te werken. Er zou een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in China in ontwikkeling zijn, waar de werkzaamheden aan deze sector kunnen worden voortgezet. Het is geen project waaraan recentelijk is gewerkt: volgens interne bronnen zou het bedrijf er sinds 2012 aan hebben gewerkt, maar het zou nog niet klaar zijn voor een geweldige release.

Wees echter voorzichtig: als u verwacht dat u uw volgende geassembleerd krijgt met een Huawei GPU in plaats van NVIDIA of AMD, bereid u dan voor op teleurstelling. Het segment waarin Huawei zich wil werpen, is niet de consument, maar de zakelijke die creëert GPU voor de servermarkt. Grafische kaarten zouden worden ontworpen om aspecten als kunstmatige intelligentie en cloud computing aan te kunnen.

💰 Bespaar met GizDeals voor de beste deals van China!
⭐️ Als je honger hebt naar nieuws, volg dan GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons aan uw favorieten toe te voegen .