TSMC en Ban USA: stop met Huawei-bestellingen, maar de Kirin 1020 wordt gemaakt | Bijwerken

TSMC

De affaire die het tegenovergestelde ziet, is verder ingewikkeld VS vs China, in een arm worstelt hij in Huawei een van de belangrijkste zondebokken. We hebben het er al dagen over verlenging tot 2021 van de ban della Entiteitenlijst, zolang de mogelijkheid van omzeilen onder concessie van de regering. Wat op het eerste gezicht een meningsverschil lijkt dat vooral deze twee delen treft, heeft uiteindelijk gevolgen voor de wereldeconomie. Het meest voorbeeldige geval is dat van TSMC, een in Taiwan gevestigde chipmaker die vanaf nu niet meer vrij kan handelen met Huawei.

23 / 05 update: nieuwe implicaties worden toegevoegd aan de kwestie waar Huawei en TSMC tegen zijn. We zullen er aan het einde van het artikel over praten.

LEES OOK:
Huawei Mate X2 kan worden geïnspireerd door Xiaomi Mi MIX Alpha

Het Amerikaanse verbod begint zich op de productieketen van Huawei te drukken

Het is vanaf herfst 2019 dat TSMC het bedrijf waarschuwde en waarschuwde voor de mogelijkheid dat de samenwerking tussen de twee binnenkort zou kunnen eindigen. Aanvankelijk heeft de chipmaker bleef HiSilicon leveren van de benodigde chips, maar het duurde niet lang voordat de chips begonnen het waren geruchten werd werkelijkheid. Met onmiddellijke ingang resulteerde het Amerikaanse verbod in een bestelling stop door TSMC tegen Huawei. Op dit moment is er nog niet de officiële: Huawei heeft geweigerd commentaar te geven, evenals TSMC die zich heeft beperkt tot het op een ietwat 'vage manier toevoegen' dat het alleen maar "marktgeruchten" zou zijn. Bronnen die bekend zijn met de zaak hebben hem echter gemeld Nikkeidaarom beschouwen we het als redelijk betrouwbaar nieuws.

Om niet te worden geconfronteerd met zware economische sancties, zal TSMC de productie van lopende orders voortzetten. Volgens de bestreden richtlijnen worden alle chipsets die medio september kunnen worden verzonden, zonder problemen geleverd. Integendeel, alle nieuwe orders worden vooralsnog geblokkeerd, om te volgen wat de Amerikaanse regering oplegt.

huawei logo

Huawei kijkt niet, maar de weg gaat bergopwaarts

Huawei loopt echter op zoek naar dekking, zo blijkt uit de werken in samenwerking met SMIC. De Chinese chipmaker heeft zich bewezen in staat om de Kirin 710A gemonteerd op Honor Play 4T, maar onafhankelijk worden van TSMC zal moeilijk zijn. Het is een 14 nm-chipset, een productieproces dat niet precies met de tijd meegaat, aangezien de meeste SoC's van vandaag minder dan 10 nm zijn.

Zeker als je kijkt naar premium oplossingen zoals de huidige Kirin 990 of de toekomst Kirin 1000 en 1020, met 5 nm processen dat alleen TSMC en enkele anderen erin slagen succesvol te presteren. Als dit zou worden bevestigd, zou dit voor beide partijen een slechte tegenslag zijn. Ook voor TSMC, waarvan de inkomsten aanzienlijk zouden dalen, omdat ze uitsluitend voor meer westerse realiteiten zouden kunnen werken.

Wellicht ook om deze reden overweegt de chipmaker de mogelijkheid om een ​​deel van de productie naar de USA te verplaatsen, meer bepaald naar Arizona. Er zijn onderhandelingen gaande met de Amerikaanse regering, die geneigd is de productie van chipsets naar haar grondgebied te verplaatsen om zich te bevrijden van de Aziatische overheersing.

Stop alle bestellingen Update 19/05

Huawei zou proberen dekking te zoeken, het reddende te redden, maar niet bepaald bemoedigende resultaten. Volgens een rapport uit Taiwan zou Huawei hebben geprobeerd een 700 miljoen dollar bestelling met chips van 5 en 7 nm. De eerste 5 nm zou dienen voor futures Kirin 1020, terwijl die bij 7 nm chips zouden zijn voor 5G. Gezien de huidige situatie zou TSMC echter gedwongen zijn geweest om de bestelling te blokkeren, waardoor Huawei deze niet zou gebruiken. Op dit punt vraagt ​​men zich af tot wie Huawei zich zal wenden, gezien het beperkte alternatief.

De VS verstevigen hun greep verder Update 21/05

De nieuwe regels blijken zeer streng te zijn, wat Huawei dwingt om dekking te zoeken. Het gerucht gaat echter dat er in de door de VS opgestelde wet een klacht is waar het bedrijf van Ren Zhengfei zich aan zou kunnen vasthouden. Zoals opgemerkt, bepaalt de regel dat het verbod van TSMC om te werken alleen betrekking heeft op de chips die Huawei heeft aangewezen en besteld. Kortom, Huawei kon ze blijven bestellen door via haar klanten te handelen.

Dit is de reden waarom regelgevende instanties in de sector werken om het probleem op te lossen en deze denkfout op te lossen. Dit werd verklaard door Ashley Ford, een ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en gaf aan dat flexibiliteit van aanpassing zal worden gegeven in het geval Huawei besluit de regels te omzeilen. Zoals aangegeven door een advocaat die anoniem wilde blijven, zou het voldoende zijn om te specificeren dat het verbod betrekking heeft op chips "ten behoeve van Huawei" in plaats van alleen "Huawei".

De Kirin 1020 wordt gemaakt | Update 23/05

Hoewel TSMC verzoenend is gebleken tegenover de Amerikaanse regering, probeert het op alle mogelijke manieren de directe verliezen die het zal lijden te compenseren. Blijkbaar, de order van 700 miljoen dollar waarover we u op 19 mei vertelden ging toch naar de haven. De chipmaker zou zijn productie een flinke boost hebben gegeven, waardoor hij ze zou kunnen leveren voordat het Amerikaanse verbod daadwerkelijk van kracht wordt.

Ook omdat het verbod vooral de 5 en 7 nm chips zou betreffen, terwijl de door Huawei geplaatste bestellingen 5 en 12 nm SoC's bevatten. Dit komt omdat TSMC zou worden verzwolgen in 7nm-productie, omdat het geen plaats zou kunnen maken voor de noodorders van Huawei. Dit betekent dat Huawei, zodra de SoC-aandelen zoals Kirin 810/820, 980/985 en 990 op zijn, met productieproblemen kunnen worden geconfronteerd.

De 5 nm-motor heeft een capaciteit van 50% en maakt de productie mogelijk van de onderdelen waaruit de familie zal bestaan Kirin 1000, inclusief de Kirin 1020 die we zullen vinden Huawei Mate 40. Een omzet die zoiets als TSMC gaat opleveren 375 miljoen dollar, voor een gemiddelde van $ 15.000 per 25.000 chipwafels.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons. N