Na Vivo, iQOO denkt ook aan een eigen SoC

iqoo-logo

Hoezeer het ook een traditioneel nationalistisch land is, de Chinese technologiemarkt heeft nog steeds de westerse tegenhanger. Het opvallendste voorbeeld is dat van Qualcomm, bron van de chipsets die we vinden op de overgrote meerderheid van de telefoons die in omloop zijn. Maar blijkbaar de VS-verbod op Huawei het kan meer patriottische gevoelens hebben opgewekt en dat zou, in voor- en tegenspoed, bedrijven ertoe kunnen brengen zich los te maken van Amerika. Een van de meest delicate gebieden bij het doorsnijden van de kabels van globalisering is die van chipmakers. De Verenigde Staten hebben besloten dat iedereen die Amerikaanse technologieën gebruikt, niet kan handelen met Huawei.

LEES OOK:
iQOO staat op het punt zijn eerste koptelefoon in de uitverkoop te brengen

iQOO zou een eigen SoC kunnen hebben: onafhankelijkheid van de VS wordt steeds concreter

Maar niets belet dat deze limiet in de toekomst wordt uitgebreid tot producenten, wanneer de VS besluiten dat ook andere bedrijven een "gevaar" vormen. Misschien alleen voor dit merk iQOO ze werken misschien aan hun eigen incarnatie van chipset eigenaren.

iqoo soc

Ons vertellen is een octrooi dat op het net is gelekt en waarvan de betrouwbaarheid te zien is, maar dat verband houdt met een eerder lek. Men kan een verband tussen deze fantoom iQOO SoC en de parallel opmerken Vivo SoC. Gezien het feit dat iQOO een submerk is dat werd geboren als een rib van Vivo, zou je denken dat het dezelfde chip onder een ander merk zou kunnen zijn. Voorlopig is dit een hypothese die nog verre van volledig betrouwbaar is. Tot op heden is alleen Huawei in deze opzet geslaagd, maar de stop van TSMC bereidt zich voor om het moeilijk te maken. Xiaomi probeerde dit met nogal teleurstellende resultaten en sindsdien heeft geen ander bedrijf geprobeerd de chips in huis te produceren.

Alleen giganten als Samsung, Huawei en Apple kunnen dit doel hebben bereikt, waartoe Vivo het is zeker niet vergelijkbaar qua bedrijfsgrootte. Het is zeker dat het is Vivo dat iQOO valt onder auspiciën van BBK Electronics, grote holdings waar OPPO en OnePlus ook op aansluiten. Het is daarom geen hypothese die volledig moet worden verworpen, maar we nemen even de tijd voordat we het echt geven.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.