Klachten over OnePlus: "OxygenOS is niet bloatvrij"

OnePlus OxygenOS
Smart Life

Een bedrijf zijn dat van transparantie zijn eigen werkpaard maakt, OnePlus het is vaak onderhevig aan klachten van uiteenlopende aard. Deze keer is de diatribe gebonden OXYGEN, interface onder de best ontvangen in de Android-wereld, hoewel niet vrij van defecten. Het wordt gewaardeerd dat de IDEEËN programma, waardoor gebruikers meer stem krijgen Aficionados en hen in staat stellen om te suggereren hoe het te verbeteren. Eenmaal gesloten, we hebben een artikel gewijd aan de aankondiging van wat zal worden herzien en wat niet zal zijn OXYGEN. Onder deze punten is er een waarop de gemeenschap zich heeft gericht, namelijk de apps standaard geïnstalleerd.

LEES OOK:
Problemen met het OnePlus 8 Pro-scherm? Het bedrijf vergoedt u

OnePlus 'OxygenOS is bekritiseerd omdat het ongewenste apps heeft

In het licht van 5 innovaties die naar de OxygenOS worden gebracht, zijn er veel aspecten die, althans voorlopig, niet worden aangeraakt. Een daarvan is de mogelijkheid om in de initiële installatiefase te kiezen welke apps je wilt installeren of niet. Sommige apps zijn "verplicht" om te worden geïnstalleerd om verstoringen in de krant te voorkomen, zoals klok, kalender enzovoort.

Maar wat de discussie in kwestie oproept, zijn apps zoals Facebook e Netflix, ook standaard geïnstalleerd in de OxygenOS. Door het bedrijf te vragen waarom deze keuze is gemaakt, kwam het antwoord en spreekt het ons aan over een grotere kooroptimalisatie. Het antwoord gaat niet al te veel in detail, maar de redenen hebben betrekking op de optimalisatie van de HDR-videoweergave en energieverbruik.

Tot dusver niets slechts, maar hoe kan dit niet worden gedaan door apps uit te sluiten die niet eigen zijn aan het systeem, maar afzonderlijk kunnen worden gedownload van de Google Play Store? Ook moet worden gezegd dat de dagen dat de opslagruimte in een telefoon zoveel mogelijk moest worden beschermd, voorbij zijn. En niemand verhindert dat de ongeïnteresseerde gebruiker niet inlogt en niet gebruikt.

Wat zeker is, is dat dit gedrag in strijd is met wat OnePlus bij verschillende gelegenheden heeft beweerd, omdat het 'bloatvrij' is ten opzichte van de concurrentie. Maar het is niet de eerste keer dat OnePlus (zoals veel andere bedrijven) heeft moeten veranderen wat eerder is gezegd. Bijvoorbeeld het feit dat de implementatie van de OIS werd niet nodig geacht, evenals de rickarica draadloos.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .