TSMC en Huawei: Qualcomm en NVIDIA kunnen hen helpen

huawei kirin

Het nieuws onder het technologische nieuws houden is de complexe situatie daartussen Huawei e TSMC. Niet alleen de regering van Trump vernieuwde het verbod USA, maar stelde ook een nieuwe verordening op die in een notendop verbiedt chipmakers om chips te maken voor het Chinese bedrijf. Dit geldt voor al die chipmakers die, hoewel niet gevestigd in de VS, werken met technologieën van Amerikaanse oorsprong, zoals in het geval van de Taiwanese TSMC. Hieruit volgt dat de indeling Hisilicon zal grote problemen ondervinden bij het bouwen van SoC's voor het moederbedrijf, dat gedwongen wordt te begrijpen hoe het in de nabije toekomst moet verhuizen.

LEES OOK:
Zal Huawei de eerste zijn die een camerasmartphone onder het scherm verkoopt?

Productieproblemen voor TSMC en Huawei: het antwoord komt misschien uit de VS.

Omdat het niet langer normaal kon werken met TSMC, bevond Huawei zich op een kruispunt. Enerzijds vertrouwt de weg meer op andere chipmakers, zoals in het geval van UNISOC o SMIC, realiteiten die echter nog niet de knowhow die kan voldoen aan de productie van de meest waardevolle SoC's. Aan de andere kant kunt u vertrouwen op externe bedrijven, zoals MediaTek o Samsung, maar daarbij zou het gebruik moeten maken van niet op maat gemaakte chipsets die, onder andere, hen waarschijnlijk nog meer zouden kosten.

Het is duidelijk dat de beste oplossing zou zijn om bij TSMC te blijven en op de een of andere manier doet Huawei het gedeeltelijk. De partijen lijken een escamotage te hebben gevonden waarmee TSMC chipsets kan assembleren zolang het verbod niet verplicht is.Maar er is een probleem: zolang we het hebben over de productie van SoC bij 5 of 12 nm zou er geen probleem zijn, terwijl hetzelfde niet gezegd kan worden bij 7 nm. Dit proces zou overbelast raken door te veel lopende bestellingen, aangezien Huawei hen vroeg om een ​​bestelling van 700 miljoen dollar in de buurt of onmiddellijk. Ook omdat Huawei niet de enige TSMC-klant is, integendeel: AMD, Apple, Broadcom, NVIDIA, Qualcomm en MediaTek zelf zijn enkele van de belangrijkste partners.

En juist hier kan er een gedeeltelijke oplossing zijn. Het gerucht gaat dat TSMC met sommige van deze bedrijven zou kunnen coördineren een deel van hun bestellingen tijdelijk opzij zetten. Daarbij zou Huawei ruimte hebben om te zien dat zijn definitieve bestelling wordt uitgevoerd voordat het verbod hun benen snijdt.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.