Bokman O5 Plus review: bluetooth koptelefoon met de beste autonomie

bokman o5 plus

Er zijn er inmiddels in een onmetelijke hoeveelheid, maar de bluetooth hoofdtelefoons de markt blijven veroveren. Sinds de eerste echte draadloze modellen arriveerden, reageerde het publiek nog krachtiger en bestormde het alle grote winkels. Daarom blijven verschillende bedrijven nieuwe versies van hun oortelefoons bedenken, die toekomstige klanten deze graag willen laten proberen. Tussen de vele merken die betrokken zijn bij de productie van deze accessoires, vinden we daarom ook Bokman die onlangs de nieuwe lanceerde Bokman O5 Plus. In tegenstelling tot veel andere concurrerende producten, gebruiken ze geen gebaren, maar handmatige bedieningselementen. Dit is echter niet hun enige eigenaardigheid. Laten we het daarom beter ontdekken in de onze volledige beoordeling.

Bokman O5 Plus recensie

Unboxing

Als je naar het verkooppakket kijkt, valt er niets zo bijzonder op. In deze doos vinden we echter:

  • Bokman O5 Plus;
  • USB / microUSB-kabel voor het opladen van de case;
  • oplaadkoffer;
  • drie paar reservepads;
  • korte handleiding, in het Engels.

Ontwerp en materialen

Ik zou graag meteen beginnen vanaf custodia, het eerste dat in de verpakking zit. Dit is volledig gemaakt van metalen, met een matzwart oppervlak dat een uitstekend gevoel van stevigheid geeft. Wat mij eerlijk gezegd het minst overtuigde, is de openingssysteem del case die wat mij betreft niet bepaald uitzonderlijk is. In feite heeft het bedrijf dit openingssysteem bestudeerd, wat niet overtuigend is, omdat het naar mijn mening het product blootstelt aan een grotere kans om te breken met het verstrijken van de tijd. Afgezien hiervan is het dus absoluut niet gemakkelijk om de koffer met één hand te openen, ook gezien de buitensporige gladheid van het product. Vanuit het oogpunt van grootte echter meten 76 x 45 x 30 mm, presenteren op het rechter profiel a RGB LED en een ingang microUSB.

Door de case te openen, is het dus mogelijk om de twee koptelefoons meteen te zien. Deze bevinden zich in de behuizing en zijn stevig beveiligd dankzij de aanwezigheid van magnetische pinnen om op te laden. In het centrale deel van de behuizing, precies tussen de twee koptelefoons, vinden we een LED dat als de laadtoestand hoger is dan 60%, hij groen is, als hij tussen 40% en 60% blijft, hij wit is, als hij tussen 30% en 40% blijft, hij rood wordt, terwijl hij de lading is onder de 30% begint rood te knipperen. De auricolaridaarom merken we meteen een vrij bijzondere vorm op, maar zeker niet uniek. Deze twee oortelefoons hebben in feite heel compacte afmetingen, door te meten 16,88 x 22,53 x 22,53 mm, met een gewicht van net 4,6 gram. Ze zijn daarom erg licht en comfortabel om aan het oor vast te houden, zolang u de juiste combinatie van rubberen oordopjes vindt, die zich goed aanpassen aan de vorm van uw oor.

We vinden geen verschil tussen de rechter en linker koptelefoon, behalve de aanwezigheid op de laatste van een andere kleur dan de andere. De rechter heeft daarom, hoewel altijd zwart, alle goudkleurige afwerkingen, terwijl deze details in de linker wit zijn. We vinden dus geen aanraakbedieningen, maar twee kleine sleutels aan de zijkanten die verschillende functies kunnen vervullen. We zullen later op dit onderwerp ingaan. Afgezien van dit aspect bevindt dit oppervlak zich echter ook in heldere LED's. Door de headset 180 ° te draaien, vinden we alleen meer pakkingring en magnetische pinnen om op te laden.

Connectiviteit en software

Deze Bokman O5 Plus zijn voorzien van de Bluetooth 5.0waardoor u profiteert van een snellere en vooral stabiele verbinding met uw smartphone. Ik heb zelfs geen problemen opgemerkt bij het dagelijks gebruik, zelfs niet als de telefoon en koptelefoon zich op een bepaalde afstand bevinden. Hier zou de dekking echter 20 meter moeten zijn, zij het daarna 10 / 11 meters de twee oortelefoons beginnen afwisselend los te koppelen. Buiten dit aspect is de verbinding met de smartphone echter altijd erg snel. Binnen elke headset vertelt een stem ons het moment waarop de pairing was succesvol (uiteraard in het Engels).

bokman o5 plus

Het is niet gespecificeerd welke chip in deze individuele oortelefoons is gemonteerd. Desondanks kan ik zeggen dat ik niet teveel heb gevoeld latency terwijl u video's bekijkt YouTube of een tv-serie op Netflix. Er is een minimum aan latentie, maar het is echt zo zwak dat het in het dagelijks leven absoluut geen invloed heeft op de gebruikerservaring van deze oortelefoons. De situatie is echter anders tijdens de gamefasen, vooral bij snellere titels zoals Call of Duty Mobile. Hier wordt latentie in feite een echt probleem, omdat de schoten laat aanvoelen en spelen onder deze omstandigheden onmogelijk is.

Een heel specifieke beslissing is genomen door het merk, omdat er geen aanraakbediening op de koptelefoon is geïntroduceerd. We vinden op elk paar twee kleine toetsen, die fungeren als functietoetsen. Daarom zijn er verschillende aan hen verbonden commando's, en ik wil op een detail wijzen: zowel op de rechter als de linker koptelefoon zit een knop met een identiek symbool. Zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant hebben we de volumeknop aan de linkerkant en de aan / uit-knop aan de rechterkant.

audio

Qua ergonomie behoren ze tot de beste oortelefoons die de afgelopen periode zijn getest, ook al kunnen ze met een kleine beweging van het hoofd gemakkelijk op de grond vallen. Daarom raad ik het gebruik ervan in de sport niet aan, hoewel ze ook een certificering hebben IPX7. Ondanks alles is deaudio in de koptelefoon het is best goed, zeker beter dan wat je zou verwachten bij zo'n klein bedrag. We hebben geen indicatie van alle verschillende compatibele codecs, maar ik denk dat de kwaliteit van dit product absoluut behoorlijk is. Het is mogelijk om alle verschillende tonen waar te nemen, hoewel ik in sommige stukken Bassi blijken een beetje te opdringerig te zijn. Als u naar een normale pop-rock afspeellijst luistert, kunt u daarom genieten van een redelijk goede en vooral gebalanceerde audio. Van hun kant hebben deze hoofdtelefoons een systeem van passieve onderdrukking van omgevingsgeluid, die daarom niet van een aantal voordelen geniet. Ik moet echter zeggen dat hun vorm en het ontwerp in het oor in deze zin al voldoende helpen en onze oren bijna volledig isoleren. Daarover gesproken, je zult moeten proberen jezelf te helpen met de verschillende rubbers om het plein te vinden. Ik geloof echter dat degenen met grotere oorschelpen in dit geval een klein voordeel hebben.

bokman o5 plus

Deze twee oortelefoons kunnen ook absoluut onafhankelijk werken, zowel wanneer we naar muziek luisteren als in de fase van noemen. Ik weet echter niet hoeveel deze tweede optie zal gebruiken, aangezien de kwaliteit in dit geval erg slecht is. Niet zozeer voor ons, maar meer voor degenen die aan de andere kant van de handset zitten, die klagen over een metalen stem en een te uitgesproken achtergrondgeluid.

Vrijheid

In de hoofdbehuizing is ruimte voor een 2.600 mAh, terwijl elk afzonderlijk oordopje een kleine 60 mAh. We sluiten min of meer aan bij wat de markt te bieden heeft, al is de door de behuizing gegarandeerde autonomie uitstekend. Met de enkele oortelefoon kunt u echter ongeveer doen 5 uren aan continu luisteren, met een iets hoger volume dan de gemiddelde aanbevolen waarde. Door een lager volume aan te houden, kan het zelfs langer zijn dan 6 uur. Op de officiële website wordt ongeveer 7 uur continu opnieuw afspelen aangegeven, maar ik denk dat het ingewikkeld is om tot bepaalde cijfers te komen. Desondanks zijn we in dit opzicht in de aanwezigheid van een werkelijk ongelooflijke oortelefoons.

Ik heb nog nooit meer dan 2 uur gewacht totdat het product volledig is opgeladen.

Prijs en conclusies

Deze Bokman O5 Plus ze kosten ongeveer 90 euro op Amazon. Met onze kortingsbon die u hieronder vindt, kunt u deze echter alleen betalen 76 euro. Dit is zeker niet een klein bedrag, en voor wat ze bieden misschien een beetje overdreven. Vanuit verschillende oogpunten blijken ze echter beter te zijn dan veel andere koptelefoons die voor de helft van de prijs worden verkocht. Ondanks alles is het in ieder geval een voor de meesten onbekend bedrijf, maar dat een solide en degelijk product biedt. Op audioniveau verbaasden ze me dus niet bijzonder, met behoud van gemiddelde kwaliteit, met de oproepen die helaas niet helemaal op het niveau van een product van dit type zijn.

Bokman O5 Plus - Amazon

Koop de nieuwe Bokman O5 Plus, dankzij onze exclusieve Amazon-coupon!

Meer Minder
76,49 €
LinkedIn

Als u echter geïnteresseerd bent in het uitproberen van TWS-hoofdtelefoons, kunnen deze een geldig alternatief zijn voor enkele meer bekende merken. Het zal heel moeilijk zijn om ze aan de audiokant niet te waarderen, hoewel ze duidelijk niet perfect zijn. Uitstekend, dus de autonomie, die vrij genereus is gebleken, zowel in de behuizing als in de individuele oortelefoons.