Huawei zal vanwege het Amerikaanse verbod in 30 2020% minder smartphones verkopen

Huawei
OnePlus Nord N10

We hebben het nu al vele maanden over het probleem dat ermee verband houdt verbod van de Verenigde Staten. Wie het meeste verliest, is natuurlijk Huawei, dat de afgelopen maanden op verschillende fronten zijn toevlucht heeft moeten nemen tot reparaties. Niet in de laatste plaats dus precies die met betrekking tot de smartphonemarkt, die in de loop van 2020 zal teruglopen.

Huawei zal ongeveer 170 miljoen exemplaren verkopen

huawei logo

Een kijkje nemen verkoopprognose de 2020Verwacht Huawei ongeveer 190 miljoen eenheden te verkopen. Op basis van de meest recente beschikbare gegevens lijkt het erop dat deze schatting naar beneden moet worden bijgesteld. In feite lijkt het erop dat de Chinese reus dit jaar niet verder zal gaan 170 miljoen verkochte smartphones wereldwijddus 10% in meo vergeleken met wat aan het begin van het jaar werd verwacht.

Lees ook:
Huawei, geen SoC voor smartphones: is Intel de oplossing?

Deze verkoopcijfers vergelijken met die van de 2019, het is duidelijk dat het bedrijf in moeilijkheden verkeert. Vorig jaar zijn ze zelfs verscheept 240 miljoen eenheden, een ongelooflijk groot aantal. Dit betekent dus dat we dit jaar genoegen moeten nemen met een lagere omzet vanwege een vallen in 30% van de verkoop. De Chinese markt blijft echter bestaan, waar het bedrijf winst blijft maken en consensus onder zijn klanten blijft winnen. Een paar weken geleden wilde hij echter ook herhalen hoe hij hier in Europa zal blijven investeren en voorlopig de geesten van een afscheid van de internationale markt verjaagt.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .