MINIX NEO CG review, de USB-C HUB compatibel met macOS en Windows

minix neo hub
OnePlus Nord N10

Een kijkje nemen notitieboekje aanwezig op de markt, vinden we vaak een constante. Velen hebben in feite niet veel inputs / outputs, waarvan sommige van fundamenteel belang zijn. Reden waarom ze daarom in de loop van deze jaren steeds meer ruimte hebben uitgehouwen USB-C NAAF die met één enkel product een unieke veelzijdigheid kunnen bieden. Laten we daarom in deze volledige review de prestaties van deze analyseren MINIX NEO CG, die compatibel is met macOS, iPadOS en Windows.

MINIX NEO CG-beoordeling

Unboxing

Zoals bij veel andere producten in deze serie, vinden we niet veel accessoires in de verkoopdoos. Inderdaad, in het pakket van dit apparaat is er alleen ruimte voor MINIX NEO CG, zonder enig instructieboekje. Alle informatie staat in feite op de achterkant van de verpakking, waar de prestaties van het product worden vermeld.

Ontwerp en materialen

Als we het apparaat vanuit een esthetisch oogpunt bekijken, zien we een redelijk schoon en minimaal ontwerp. Het is in feite een parallellepipedum in aluminium, met afgeronde randen, die langs de zijvlakken meerdere ingangen heeft. Ondanks dat het daarom is uitgerust met verschillende poorten, meet dit apparaat alleen 90,5 x 56,5 x 15 mm. Naast het logo op de bovenkant wil ik wijzen op de aanwezigheid van twee kleuren op de markt: zilver en spacegrijs.

minix neo hub

Als we het in meer detail analyseren, zien we hoe dit is uitgerust met de volgende set poorten: één HDMI in staat om afbeeldingen over te zetten naar 4K tot 60Hz, A Gigabit Ethernet, twee deuren USB-A 3.0, een lezer microSD, een sleuf voor SD en een ingang USB-C die alleen kan worden gebruikt om de notebook van stroom te voorzien. Aan het ene uiteinde bevindt zich dan de geïntegreerde USB-C-kabel waarmee we deze HUB op onze laptop kunnen aansluiten. Ik moet zeggen dat ook dit onderdeel daarom een ​​zekere robuustheid heeft en veel goeds belooft voor de toekomst.

prestatie

Qua prestaties valt er eigenlijk niet veel te zeggen. Ik heb alle invoer geprobeerd en er waren geen problemen. Deze HUB kan alle bronnen goed aan, ook als deze tegelijkertijd is aangesloten. Concreet heb ik dit in feite in verband gebracht MINIX NEO CG tot mijn 15 ″ MacBook Pro medio 2019 en had geen verbindingsproblemen. Ik herinner je er in feite aan dat dit product compatibel is met macOS, iPadOS en Windows, dus het blijkt behoorlijk veelzijdig te zijn.

Bekijk de resultaten die met internet zijn verkregen en maak gebruik van het Gigabit Ethernet, Ik kan meer dan tevreden zijn. Ik gebruik dagelijks een Fastweb-glasvezel van 1 GB, die ik echter nooit volledig benut. In feite is er een bepaalde afstand van de modem naar mijn werkstation, dus ik gebruik twee kabels en een centrale schakelaar, die veel stroom in het midden verspreidt. Meestal mag ik daarom reizen met ongeveer 500 Mbps download en 200 Mbps upload. Deze HUB is absoluut geen uitzondering, want met de uitgevoerde tests ben ik erin geslaagd 506 Mbps in download e 168 Mbps in upload.

minix neo cg

Prijs en conclusies

MINIX NEO CG het kost ongeveer 60 euro su Amazone. Naar mijn mening is het daarom een ​​geldig alternatief voor al die HUB's die er een SSD in monteren. Iedereen die al een extern opslagapparaat heeft en geen ander nodig heeft, geeft wellicht de voorkeur aan een dergelijke oplossing. Er zijn veel verschillende deuren, allemaal in een kleine ruimte. Dit product kan zelfs gemakkelijk onderweg worden vervoerd, echt bezet poco ruimte in je rugzak.

Iedereen die een notebook van de nieuwste generatie heeft, met veel Thunderbolt 3-ingangen en poco anders zouden ze zo'n product beschikbaar moeten hebben. Soms kan het absoluut noodzakelijk zijn, vooral wanneer u enkele foto's op uw pc moet downloaden of sneller op internet moet surfen met behulp van de Gigabit Ethernet-ingang.