iPhone 12 is de meest resistente van allemaal: dankzij het keramische schild

apple iphone 12 pro keramisch schild

Ik behoor niet alleen de machtigste, Maar iPhone 1212 Pro ze lijken ook de zwaarste te zijn, dankzij technologie Keramisch schild. Aangekondigd tijdens de presentatiefase, wordt deze specifieke coating altijd geassembleerd door Corning, hetzelfde als de vorige Gorilla glazen victus. Maar in tegenstelling tot de laatste, zou het er een bieden grotere weerstand, bevestigd door de eerste praktijktesten.

LEES OOK:
Na Xiaomi "plagen" Samsung en OnePlus ook Apple en de nieuwe iPhone 12

Ceramic Shield-technologie beschermt de behuizing van de iPhone 12 meer

Het verschil tussen het Gorilla Glass en het Ceramic Shield van de iPhone 12 en 12 Pro betreft de chemische samenstelling. Glas is gemaakt van een nano-kristallijn materiaal waarvan de structuur van atomen geen bepaalde volgorde volgt. Integendeel, keramiek kan bogen op een geordende structuur en een grotere weerstand tegen niet alleen glas, maar ook tegen sommige metalen. Als Gorilla Glass een glas is dat is aangepast om beter bestand te zijn tegen krassen en vallen, is het Ceramic Shield een hybride tussen glas en keramiek.

De productie vindt plaats door de structuur van het glas te manipuleren om nanokristallen te ontwikkelen, vergelijkbaar met keramische, om erin te integreren. Om te voorkomen dat het ondoorzichtig is (zoals keramiek), integreert het keramische schild ook willekeurig gerangschikte en kleinere kristallen. Dit alles vertaalt zich - volgens Apple - in een weerstand tegen vallen die vier keer groter is dan bij de vorige generatie iPhone.

De eerste tests lijken de door Apple verstrekte gegevens over de weerstand van het Ceramic Shield te bevestigen. In de video van Mobiele beoordelingen we kunnen zien dat een kracht gelijk is aan 442 Newton om het voorste glas te breken. Als je de vorige iPhone 11 pakt, zijn 352 Newton voldoende om hem te laten breken. Er zijn ook verbeteringen op het gebied van krasbestendigheid: volgens de schaal van Mohs, het glas begint te krassen op niveau 7 en niet op niveau 6 zoals bij traditioneel Gorilla Glass.

In de test van EverythingApplePro is de hoofdpersoon echter de beruchte valtest, gespeeld op zowel iPhone 12 als iPhone 12. Het eindresultaat was het gebruikelijke (volgens thumbnail hierboven), maar wat ons interesseert, is hoeveel kracht het kostte om ze te breken. Zowel het Ceramic Shield als het stalen frame voor de Pro helpen ze een handje: bij een val vanaf 2 meter afstand gebeurt er niets. Het breken van het glas vond plaats vanaf een hoogte van ongeveer 3 meter, zeker aanzienlijk gezien het feit dat vallen meestal veel minder tijd kost.

Kortom, het lijkt erop dat Apple uitstekend werk heeft geleverd met de iPhone 12 en Ceramic Shield, waardoor de weerstand van hun telefoons toeneemt. Het zal interessant zijn om te zien of bij de volgende tests, vooral die van JerryRigEverythingzullen we in deze zin bevestigingen zien.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.