Bomaker Tapio III soundbar review: kwaliteit en kracht voor de juiste prijs

rece bommenwerper

Het kopen van een soundbar voor je tv wordt vaak als een gewoonte beschouwd, aangezien we te maken hebben met accessoires die alleen dienen om de gebruikerservaring te verbeteren en geen functies toe te voegen. Met dank aan bedrijven zoals Bomaker het kopen van soundbars is niet langer zo onbetaalbaar, en dat is precies de bedoeling van de Tapio III: kwaliteit tegen lage kosten. Zal ze kunnen waarmaken wat is beloofd? Ontdek het in onze volledige recensie.

Bomaker Tapio III recensie

Inhoud van de verpakking

Je zult meteen verrast worden door de verpakking van deze Bomaker soundbar die, ondanks aankomen met Subwoofer en afmetingen - op papier - belangrijk, het komt in een vreemd kleine doos, dit komt omdat het product in twee helften wordt verdeeld en later moet worden samengesteld.

Ondanks de complexiteit van de verpakking, kunnen we bevestigen dat de verpakking "bomvrij" is en dat alle componenten dicht zijn.

Hier is de inhoud van het pakket:

  • Bomaker Tapio III Soundbar (x2);
  • Subwoofer;
  • Afstandsbediening;
  • voeding;
  • Wandmontageset;
  • handleidingen.

Ontwerp en materialen

Zoals we al hebben vermeld, de Bomaker Tapio III soundbar - ondanks de kleine verpakking - heeft het belangrijke afmetingen, met een centrale body van 810 x 93 x 70 mm en de daaraan bevestigde subwoofer vanaf 120 x 220 x 397 mm. Terwijl de soundbar van kunststof en metaal is gemaakt, wat mij qua feedback en kwaliteit niet echt overtuigde, is de subwoofer juist helemaal van massief hout. De soundbar combineert een minimaal ontwerp, niet bijzonder nauwkeurig, maar dat past goed bij elk type omgeving, met een enkel nadeel in termen van esthetiek, vertegenwoordigd door het centrale gedeelte waar de status-LED, een beetje "uit de mode" handig om instellingen in realtime te bekijken.

Il eerste inbedrijfstelling en montage zijn heel eenvoudig, maar als vanuit logistiek oogpunt de onderverdeling van de soundbar handig kan zijn, vind ik niet dat de oplossing op lange termijn geldig kan zijn, aangezien de werking van de secundaire luidspreker afhankelijk is van de werking van de contacten (ontdekt wanneer ze dat niet zijn gehecht). Deze Tapio III - zeker - u zult niet worden getroffen door de versheid van het ontwerp, maar gezien de prijs waartegen het wordt aangeboden en het geluidspotentieel, is het een afruilen absoluut acceptabel. We herinneren je er ook aan dat het bedrijf de mogelijkheid biedt om de soundbar aan de muur te bevestigen.

Connectiviteit

Complete beleving ook qua connectiviteit door Tapio III di Bomaker. Laten we beginnen met te zeggen dat er in het pakket een afstandsbediening wordt meegeleverd die alle soundbar-instellingen kan bedienen, ook direct op de body beschikbaar. Dezelfde afstandsbediening dan in de HDMI- en optische modi, kan de tv rechtstreeks in- en uitschakelen

Tegelijkertijd biedt de soundbar connectiviteit Bluetooth 5.0 e op de achterkant vinden we de ingangen krik da 3.5 mm, USB, HDMI ARC ed otticoen niet te vergeten de bedrade subwoofer.

Audiokwaliteit en gebruikerservaring - Bomaker Tapio III

De betreffende sounbar wordt geleverd met een zeer krachtig audiocompartiment, preciezer: we vinden 4 luidsprekers gelijkmatig verdeeld over de structuur, elk van 47W voor een totaal van 190W. Deze verdeling maakt het, althans op papier, mogelijk om tegelijkertijd een schoon en krachtig geluid te verkrijgen.

De werkelijkheid wijkt niet zo ver af van wat was beloofd. Het niveau van de soundbar is inderdaad - naar mijn mening - zeker hoger dan de prijsklasse waarin we het vinden. Praktisch gezien zorgt het piekvermogen van 190W en de aanwezigheid van de subwoofer voor de Tapio III is meer dan alleen een soundbar goedkoop. We vinden daarom zeer heldere hoge tonen, met een zuiver en vervormingsvrij geluid, begeleid door een diepe en volle bas. De enige fout zit in het gebruik van standaardinhoud; de middentonen - zoals stemmen - presteren niet op hun best.

De gebruikerservaring wordt dan aangenaam gemaakt door de mogelijkheid om te exploiteren verschillende egalisatieconfiguraties, 6 om precies te zijn. Het begint vanaf Muziekmodus die bas en treble in evenwicht brengt en je stemmen en instrumenten duidelijk laat horen, maar de aandacht gaat niet alleen naar de nummers. Onder andere vinden we dat "Spellen" die de bas versterkt, gecreëerd ad hoc om duidelijk schoten en dergelijke van binnen te horen gameplay. Het gaat dan verder met de modus "Film", "Nieuws" die het omgevingsgeluid isoleert door spraak als belangrijkste te gebruiken. Naast deze 6 presets die het bedrijf aanbiedt, vinden we dan de mogelijkheid om - direct vanaf de afstandsbediening - de bas te bedienen (van minimaal 1 tot maximaal 5).

Zoals je misschien al geraden hebt en zoals ik al verschillende keren heb herhaald, ondanks wat vlekken op de soundbar Bomaker Tapio III het is zeker de “ticketprijs” waard, waardoor het zelfs buitenshuis bruikbaar is, gezien de totale 190W.

Prijs en conclusies - Bomaker Tapio III

La Bomaker Tapio III soundbar het is zeker geen esthetisch juweel, dat een nogal anoniem ontwerp biedt, en het is zeker niet zonder gebreken vanuit kwalitatief oogpunt. Zoals echter herhaald, kan men bij de algemene analyse van het product de prijs waartegen het wordt aangeboden niet negeren: 115 € op Amazon.it.

Een beslist lage prijs gezien de mogelijkheden en het gegevensblad. Als u voor vergelijkbare oplossingen op bekendere merken wilt vertrouwen, zouden de kosten zelfs drastisch stijgen, in sommige gevallen verdubbelen of verdrievoudigen in vergelijking met de prijs van de Tapio III. Het is in feite één interessante goedkope oplossing.

AnyCubic