Sony en SMIC vragen de VS om met Huawei te kunnen handelen

Huawei verbod
OnePlus Nord N10

Het domino-effect dat wordt bereikt door de VS verbod toegebracht Huawei het had ook gevolgen voor externe bedrijven, zoals in het geval van SMIC e Sony. In het eerste geval was de chipmaker een mogelijk alternatief vooronmogelijkheid om te worden geproduceerd HiSilicon's Kirin SoC's van TSMC. Mogelijkheid waaraan men snel is tegenover de Amerikaanse inzeten beschuldigde SMIC ervan een strategische bondgenoot te zijn voor de militaire divisie van de Chinese staat. In het tweede geval is Sony echter een van de vele partners dat misschien niet meer kunnen verkopen zijn producten aan Huawei.

LEES OOK:
Huawei: EMUI 11 Beta arriveert in Italië, hier is voor welke modellen en hoe deze te installeren

Het Amerikaanse verbod op Huawei raakt ook realiteiten zoals Sony en SMIC

De opname van Huawei in de Entiteitenlijst, de beruchte Amerikaanse zwarte lijst, heeft ertoe geleid dat talloze bedrijven in gesprek zijn gegaan met de Amerikaanse overheid. Bijvoorbeeld Samsung display, een van Huawei's schermleveranciers, evenals MediaTek, tot op heden het enige mogelijke concrete alternatief aan de kant van de chipset. SMIC wordt geconfronteerd met een touwtrekken met het Amerikaanse Bureau of Industry and Security over de exportbeperkingen die het risico lopen te worden geconfronteerd.

Het probleem komt ook voort uit de wens om op de Hong Kong Stock Exchange te blijven. "SMIC voert beoordelingen uit over de materiële impact van deze exportbeperkingen op de productie- en bedrijfsactiviteiten van het bedrijf“, De documenten lezen. Het behoeft geen betoog dat de leiders fel gekant zijn tegen de beslissingen van de Amerikaanse regering en beweren dat ze geen enkele toepasselijke wet hebben overtreden. De opname ervan in de entiteitenlijst brengt risico's met zich mee weglopen van aandeelhouders, met de titel die het al is daalde met -23% op de Hong Kong Stock Exchange. Om nog maar te zwijgen van het feit dat grote klanten het leuk vinden Qualcomm, van waaruit de 13% van de totale inkomstenlopen het risico dat ze hun chipwafers niet meer kunnen kopen.

smic

Voor Sony, is daar officieel begonnen verzoek om speciale licenties door het Amerikaanse ministerie van Handel. Gebeurt dit niet, dan kan Huawei zijn eigen apparaat niet meer gebruiken fotografische sensoren aan boord van hun terminals. Het was niet de enige: ook de nummer 2 chipmaker ter wereld Kioxia Holdings (onderdeel van de gigant Toshiba) heeft het verzoek gedaan om de levering van flash-geheugens. Door zichzelf een grote klant als Huawei te ontzeggen, zouden beide bedrijven hun jaarlijkse inkomsten in gevaar zien komen.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .