Zal Microsoft Nokia kopen? Huawei's 5G US-uitdaging gaat door

huawei microsoft nokia
OnePlus Nord N10

Welkom terug in 2013: het gaat op de radio Get Lucky door Daft Punk, in de bioscoop Bevroren maakt een knaller van inkomsten Microsoft is aan het verwerven Nokia. Nee, je begrijpt het niet verkeerd: zeven jaar na het jaar waarin het failliete Windows Mobile-project werd geboren, lijkt de geschiedenis zich te willen herhalen. Over praten is Forbes, met een rapport dat gebaseerd is op de voorspellingen voor 2021 van CCS Insight, die zeker de overname van Nokia door een grote Amerikaanse entiteit geeft. Ze zouden op het spel staan Intel en Microsoft, maar in deze ronde zouden niet smartphones, maar technologieën het doelwit zijn 5G. En bij dit alles zou het bedrijf dat het meest zou lijden het zijne zijn Huawei.

Zoals je al weet, in 2013 Microsoft de vorige samenwerking met Nokia, toen de Lumia van die tijd de enige smartphones waren met het Microsoft OS. De reus Redmond nam de smartphone-divisie voor 7 miljard, door het merk Nokia Lumia over te nemen en het om te zetten naar Microsoft Lumia. Maar de overweldigende macht van Apple en Google had de overhand, hetzij vanwege het uiterst competitieve duopolie, hetzij vanwege de tekortkomingen van Microsoft zelf. Een paar jaar later, meer bepaald in 2015, werd besloten de deuren te sluiten, waarbij Nokia geleidelijk de productierechten voor smartphones terugkocht, nu in handen van Global HMD.

LEES OOK:
VS versus China: HarmonyOS op Xiaomi en OPPO? Huawei denkt erover na

Microsoft en Nokia, een 5G-acquisitie die alleen de VS kan plezieren

microsoft nokia

Hoewel de hardware-divisie niet schittert, is dit niet het onderwerp van de nieuwe deal. Volgens Forbes en CCS Insight, Microsoft zou de favoriet zijn inkoop de connectiviteitssector van Nokia. En dat is waar het tussen komt Huawei, de belangrijkste antagonist in het spel van technologische macht dat tegenstellingen ziet Verenigde Staten e China. Het Chinese bedrijf is geen leider in de branche geweest, maar heeft geen 5G-infrastructuur in het westen gebouwd. In Europa is de situatie zich nog aan het ontwikkelen, maar bondgenoten willen Verenigd Koninkrijk e Duitsland ze besloten praktisch om zich aan te sluiten bij het Amerikaanse besluit. Het is dan ook geen toeval dat Nokia in het Verenigd Koninkrijk een van de grootste 5G-contracten met de BT-operator heeft binnengehaald.

Zoals in het rapport staat, "Microsoft heeft oprechte interesse getoond in de telecommunicatiesector. We hebben dit jaar al twee overnames van hen gezien [Metaswitch and Affirmed Networks], waarmee we wat ervaring hebben opgedaan in 5G en telecommunicatie, en waarmee we contacten hebben binnen de sector. We denken dat Nokia een potentieel doelwit kan zijn voor iemand als Microsoft". Nogmaals volgens deze bron Intel zou zeer geïnteresseerd zijn in het onderwerp: de marktaandelen met één zien verminderen AMD steeds competitiever, zou de 5G-markt een kans zijn om te profiteren van de concurrentie.

Gezien het standpunt van de VS zijn we er vrij zeker van dat de regering-Trump een dergelijke stap van Microsoft graag zou steunen. Denk dat eens in TikTok het had voorbij moeten zijn in de handen van het wezen van Bill Gates, om uiteindelijk door het paar te worden beheerd orakel e Walmart.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .