Een holografische weergave op Xiaomi-, OPPO- en vivo-smartphones? Hier is de oplossing van Samsung

holografische weergave van smartphones
OnePlus Nord N10

Technologie maakt week na week gigantische stappen en voor producten die steeds meer op menselijke schaal worden toegepast. De nieuwste, meest interessante uitvinding is een holografische weergave voor smartphone en het is het werk van Samsung: dat komt binnenkort op apparaten Xiaomi, OPPO e vivo?

 Dit is hoe het holografische display voor Samsung-smartphones werkt: klaar voor Xiaomi, OPPO en vivo?

xiaomi oppo vivo smartphone holografische weergave

Het keerpunt met betrekking tot de holografische weergave voor smartphone komt na een intensief werk uitgevoerd door de drie ontwikkelingscentra van Samsung in China, Rusland en Zuid-Korea Voordat we verder gaan om te begrijpen hoe het werkt, moeten we eerst de holografie uitleggen (kortom, wees gerust).

Zoals de meest gewennen weten, is de holografische projectie een 3D-technologie die het beeld weergeeft alsof het uit het scherm komt en het een dimensie geeft in de ruimte buiten de projectie, alsof het een figuur wil creëren die daar materieel aanwezig is (dit is in wezen, we verwijzen je naar de bron om je een bredere cultuur te maken).

Om zeker te zijn, is er al een smartphone die kan spelen holografische afbeeldingen, maar het is heel experimenteel: het beroemde en erg duur Waterstof One di RED. Maar hoewel hij innovatief was, kon hij zichzelf nog steeds niet volledig als één persoon definiëren holografische smartphone.

3 obstakels die Samsung moet overwinnen

Il holografische weergave di Samsung in plaats daarvan brengt het iets eenvoudiger op de markt, maar dat probeert 3 obstakels te overwinnen die het niet geeft poco: de beperking van bandbreedte in de ruimte bij het bepalen van de grootte en kijkhoek van dergelijke afbeeldingen. Het moet ook voldoende genereren achtergrond licht dat is congruent, dus er is behoefte aan optische componenten erg complex en een hele grote ruimte om het licht te verwerken: helemaal niet gemakkelijk, zelfs niet met een tablet. eindelijk, de ologrammi in realtime hebben ze dat meestal nodig zeer lange berekeningen en complexen die toenemen op basis van de eerder genoemde ruimtelijke bandbreedte.

Hoe overwint het ze dan? De holografische weergave di Samsung het is samengesteld uit twee zeer belangrijke elementen: een backlight samengesteld uit een Consistent blauw (C-BLU) en een lichtstraal deflector (BD). Deze combinatie vergroot het product van de ruimtelijke bandbreedte met ongeveer 30 tijden, een krijgen dynamisch hologram met een van de breedste kijkhoeken ooit. Dit terwijl het kleine formaat van een ultradun paneel, dus geschikt voor smartphones.

Productietijden

natuurlijk, Samsung display het kan op zichzelf niet veel en heeft onderzoek en ontwikkeling nodig waar alleen reuzen van houden Xiaomi, OPPO e vivo, Maar ook Huawei, kunnen ze zo vaak dragers van garanderen technologische innovatie. Concreet zal dit type oplossing niet eerder dan klaar zijn voor de massa 5 10-jarige, misschien in 6G-tijdperk. Ook omdat het nu de bedoeling is om de massaproductie van de fotocamera onder het scherm.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .