Nest Audio review: het is de slimme speaker om te kopen (nu met korting)

Vier jaar zijn verstreken sinds de eerste Google Home, en de strijd tussen digitale assistenten (en slimme luidsprekers) ziet Google nu aan de ene kant en Amazon aan de andere kant. Alexa versus de Google Assistent. En op de nieuwe Amazon Echo, die een paar weken eerder werd onthuld, reageerde Google met de Nest-audio, een slimme luidspreker geboren met maar één doel: de audiokwaliteit verbeteren.

Het kost 99 euro, net als de nieuwe versie van de Amazon Echo, en het is niet een simpele update van de zeer populaire Google Mini (later vervangen door de Nest Mini) of de eerste Google Home: het is een compleet nieuwe slimme speaker, van boven naar beneden opnieuw ontworpen.

Nest Audio review, slim zoals altijd, maar veel krachtiger

Inhoud van de verpakking

Net als bij elk ander product in de serie, is de verpakking van de Nest-audio het is even eenvoudig als netjes. Binnenin, naast de slimme luidspreker, alleen de voeding die niet de typische USB-C-connector gebruikt, maar een eigen stekker.

Een heel nieuw ontwerp

Het eerste dat opvalt met de Nest-audio is het ontwerp, totaal verschillend van elke exponent van de serie. Het enige element dat hetzelfde is gebleven als de vorige modellen is de stof, die nu aan alle kanten van het product aanwezig is. De vorm is zo typerend voor een "zeep", het is veel breder en groter van eerdere modellen en integreert een rubberen basis die een goede stabiliteit kan garanderen en trillingen bij hoge volumes kan onderdrukken.

Op de achterkant is er een Interruttore om de microfoons uit te schakelen, terwijl er bovenaan een aanraakoppervlak is waarmee het afspelen en het volume kan worden geregeld met de typische gebaren die we hebben geleerd.

De externe schaal is gemaakt van plastic en, nieuwsgierig, is gemaakt met 70% gerecyclede materialen, maar intern is de hele structuur gemaakt van metaal en is ontworpen om de nieuwe te beschermen tweeter van 18mm en 75 mm middenwoofer, geflankeerd door een digitale versterker met een vermogen van ongeveer 20 watt. Ze zijn dan aanwezig 3-microfoons en een nieuwigheid die nog nooit eerder in een slimme Google-luidspreker was gezien, werd geïntroduceerd: a chip voor machine learning in staat om het mogelijk te maken om de eenvoudigste opdrachten uit te voeren, zelfs als er geen connectiviteit is, waardoor de verwerking van het antwoord wordt versneld. Alleen Amerikaanse gebruikers zullen echter (althans in eerste instantie) profiteren van deze nieuwigheid.

Het is de audio die het verschil maakt

Een ding is duidelijk: die van Google hebben werkte veel om een ​​audioluidspreker van hoge kwaliteit te kunnen maken in een vrij compact product met een bepaalde vorm. Om dit te doen, heeft Big G de configuratie met het volledige assortiment met dubbele passieve radiator verlaten, naar een veel klassiekere configuratie tweezijdig.

Het resultaat is een merkbare verbetering van de audiokwaliteit, niet zozeer in het maximale reproductievolume, maar in de ruimtelijkheid van het geluid en de balans van tonen. Kortom, onze algemene indruk is dat het geluid schoner en schoner is geworden beter in het beheer van lage tonen, die veel beter onder controle worden gehouden. Het is een monoluidspreker, maar hij kan worden gekoppeld aan een andere luidspreker (bij voorkeur een andere Nest Audio) en een stereo-installatie opzetten.

Kortom, dat de gebruikers van de eerste Google Home de speaker te beladen vonden op de lage frequenties is een feit, en juist op basis hiervan produceren we de nieuwe Nest-audio die van Google hebben goed nagedacht over het herontwerpen van de gehele structuur van het product, wat een veel aangenamer resultaat oplevert.

Slimme hardware en functionaliteit

Om het te animeren Nest-audio het is dezelfde processor Synaptics AS370 A1 gebruikt op de tweede generatie Nest Mini, geflankeerd door 8 Gb DDR3-geheugen, van de Wi-Fi-modem geproduceerd door Marvell en een zeer kleine aangepaste halfgeleider waaraan Google de taak heeft gegeven om de neurale herkenning te beheren. En qua prestaties valt er niets te zeggen: de microfoons ze zijn altijd gevoelig en klaar antwoorden, is het ook mogelijk om het gevoeligheidsniveau te kiezen bij het 'Ok Google'-commando en zelfs als we een duidelijke verbetering in het luisteren hebben gevonden in vergelijking met de Nest Mini, kunnen we waarschijnlijk niet hetzelfde zeggen door het te vergelijken met een Nest Home Hub, nog steeds een beetje hoger als gevoeligheid.

Jammer echter dat in eerste instantie offline machine learning-functies zullen zijn beperkt tot Engelssprekende gebruikers, ook omdat - eigenlijk - dit zou de echte nieuwigheid zijn vanuit het oogpunt van slimme functies. Voor de rest stoppen de upgrades daar, en de reden is dat de Google Assistent niet in het apparaat is geïntegreerd, maar op de servers van het bedrijf. Wat betekent dat, wat het product ook is, de functies van Google Assistant hetzelfde zullen zijn: het is moeilijk om te kunnen anticiperen of het altijd zo blijft, of dat in de toekomst die van het bedrijf hun strategie zullen veranderen. Maar één ding is zeker: de nieuwe hardware Nest-audio het zal zeker een langere levensduur garanderen.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van Nest Audio is 99 euro, en het is mogelijk om het zowel in de officiële Google Store als in de belangrijkste grootschalige distributieketens te kopen. Wees echter voorzichtig: ter gelegenheid van Black Friday kun je ze kopen twee voor de prijs van 129 euro en gebruik ze ook in stereoconfiguratie (zie onderstaande link).

En het is een cijfer meer dan gerechtvaardigd voor de kwaliteit van het apparaat, in lijn met wat moet worden beschouwd als de belangrijkste concurrent van de Amazon Echo en een grote stap voorwaarts ten opzichte van de oude Nest Mini.

Ci voelt beter e het klinkt veel beter. Het zit natuurlijk nog niet op het niveau van een echte wifi speaker of een van de vele Sonos smart speakers, maar de stappen voorwaarts die Google maakt zijn tastbaar en als je op zoek bent naar een slimme speaker van prima kwaliteit, maar met een vrij lage prijs , dan de Nest-audio het is misschien een meer dan juiste keuze.

 

NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Nest Audio - Mediaworld

Koop een paar Nest Audio in de aanbieding voor een speciale prijs!

Meer Minder
LinkedIn
⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .